Política 13/07/2017

Ciutadans se suma a PSC i PP i abandona la comissió d'investigació de l'operació Catalunya

JxSí, CSQP i la CUP, els únics grups decidits a portar els fets a la justícia, es queden sols al grup de treball

Ara
1 min
El diputat de Cs Matías Alonso, en una imatge d'arxiu

BarcelonaPrimer va ser el PSC, fa unes quantes setmanes el PP i ara Ciutadans. La comissió d'investigació de l'operació Catalunya va perdent efectius i ja han deixat el grup de treball que investiga la guerra bruta de l'Estat contra polítics sobiranistes totes les forces obertament contràries al referèndum. Precisament, els mateixos partits que al Congrés han posat punt final a la comissió perquè no accepten més compareixences.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un comunicat, el principal partit de l'oposició ha denunciat que JxSí i la CUP "s’excedeixen en les competències i forcen el reglament amb la intenció de generar una polèmica interessada i no d'investigar". El portaveu de Cs a la comissió, Matías Alonso, ha considerat que "s'està desvirtuant la finalitat d'aclarir els fets i de dilucidar responsabilitats polítiques".

Segons el partit taronja, JxSí i la CUP "instrumentalitza" la comissió a fi d'"imposar unes conclusions que ja estaven preconcebudes". Al grup de treball ara només hi quedaran els grups de JxSí, CSQP i la CUP, els grups que ja han explicitat la seva voluntat de portar els fets que s'investiguen a la justícia.

stats