Política 26/07/2014

Ciutadans demana a Pujol que abandoni "qualsevol relació amb la política"

El portaveu del partit, Matías Alonso, creu que el nucli dur de CDC "estava corcat per la corrupció des de fa molts anys"

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha demanat avui a l'expresident català Jordi Pujol que "abandoni qualsevol relació amb la política i renunciï a totes les prebendes de les quals gaudeix", després que hagi confessat haver tingut diners a l'estranger sense regularitzar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa, Alonso també ha emplaçat la justícia a investigar l'abast dels fets i depurar totes les responsabilitats. El dirigent de Ciutadans ha lamentat que els catalans hagin tingut durant més de 20 anys "un president de la Generalitat evasor", cosa que constata, segons la seva opinió, que "el nucli dur" de Convergència "estava corcat per la corrupció des de fa molts anys".

"Primer van ser Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, després de l'escàndol del 3%, i ara el mateix president Pujol", ha assenyalat Alonso, que creu que aquest cas confirma que Catalunya "és més a prop de ser la Sicília del nord que la Dinamarca del sud". Sobre el moment que ha triat Pujol per reconèixer públicament la tinença, durant més de 30 anys, de fons sense regularitzar a l'estranger, Matías Alonso ha dit que podria respondre a un intent d'exculpar els seus fills, "sobretot alguns que estan sent pressionats per la justícia i l'Agència Tributària".

stats