Política 07/08/2016

Ciutadans avisa que no pensa canviar l'abstenció per un sí a la investidura de Rajoy

El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, assegura que la decisió és ferma

Efe
1 min
El secretario general del grupo de Ciutadans al Congrés, Miguel Gutiérrez.

El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha desmentit aquest diumenge "categòricament" les "elucubracions" al voltant del fet que el seu partit es plantegi canviar el seu posicionament sobre "l'abstenció tècnica al sí" a la investidura de Mariano Rajoy. Gutiérrez ha demanat també al PSOE i a la resta de partits polítics al Congrés que tinguin "el mateix gest" per "desbloquejar Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha manifestat durant una roda de premsa a la seu del partit, on ha reafirmat que la reunió de la setmana que ve –que encara no té una data fixada– amb el candidat a la presidència "no canviarà el posicionament de Ciutadans" i ha destacat que estaran disposats a negociar sobre "el més urgent, que és el sostre de despesa i el dèficit pressupostari".

"Si no hi ha un president, ni un procés d'investidura, tot això no val per a res", ha assegurat Gutiérrez, i ha afegit que cal "anar exigint responsabilitats" per fixar una data per a la investidura perquè, un cop hi hagi govern, es pugui "començar el tràmit pels pressupostos".

També ha afirmat que Ciutadans anirà a la reunió amb la "idea d'escoltar" i ha assegurat que Rivera transmetrà a Rajoy la necessitat de convocar una data per a la investidura que "no ha de ser més tard de l'última setmana d'agost".

Guitérrez ha manifestat que té la confiança que Mariano Rajoy no rebutgi "ni la Constitució, ni el rei" i se sotmeti a la investidura, però ha insistit que Ciutadans mantindrà la seva abstenció perquè Rajoy no és el seu candidat ni el seu projecte.

stats