Política 25/04/2017

El portaveu valencià de Ciutadans qualifica Albert Rivera "d'excloent"

Cs va anunciar ahir la destitució d'Alexis Marí per les seves crítiques als acords de la formació amb el Partit Popular

1 min
L'encara portaveu valencià de Ciutadans, Alexis Marí

El portaveu en funcions de Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha criticat durament el president del partit, Albert Rivera, per la seva destitució com a síndic al Parlament valencià. El motiu del cessament han sigut les reiterades crítiques de Marí als acords assolits per Ciutadans amb el Partit Popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marí ha qualificat Rivera "d'excloent". "Quan l'altre dia vaig escoltar el president demanar que se'n vagin els qui no hi estan d'acord vaig pensar que s'havia pres una sobredosi de Cola Cao. A mi no se m'acut dir a qui té sanes discrepàncies que se'n vagi. Si eixa és la nova política, que vinga Déu i que ho jutgi", ha dit Marí.

El portaveu parlamentari també ha criticat que la seva formació continuï donant suport a Mariano Rajoy. "Per què encara seguim agafats de la mà amb un home que va dir a Luis Bárcenas: 'Luis, sigues fort'?", ha subratllat Marí.

En ser preguntat per si considera que Ciutadans "s'ha desviat" dels seus orígens, Marí ha manifestat no entendre com un "es pot ficar al llit sent socialdemòcrata i aixecar-se sent ultraliberal". "Hi haurà algun remei màgic com el dels 'pitufos' d'Astèrix i Obèlix".

El diputat ha realitzat aquestes afirmacions durant el ple que les Corts Valencianes han celebrat per denunciar "la marginació" dels valencians en els pressupostos de l'Estat del 2017.

La sessió ha registrat l'absència de tots els diputats del Partit Popular i de 9 dels 13 representants del grup de Ciutadans, perquè l'han considerat un "acte propagandístic". Entre els 4 diputats taronges que hi han assistit hi ha Marí, que ha recordat als seus companys absents de l'hemicicle que els ciutadans els van triar per a defensar "a tots els valencians".

stats