Política 28/06/2017

Ciutadans rebutja negociar el sostre de despesa si Rajoy no accepta abaixar l'IRPF

L'equip econòmic de la formació taronja, que s'ha reunit amb Montoro, constata l'oposició a una rebaixa impositiva i crida el govern espanyol a "rectificar"

Ara / Agències
1 min
Rivera i Rajoy en una reunió a principis d’agost, després que el president en funcions acceptés l’encàrrec del rei.

MadridCiutadans (Cs) es nega a negociar el sostre de despesa per al 2018 si el govern espanyol no accepta rebaixar els trams més baixos de l'IRPF. Així ho ha confirmat l'equip econòmic de la formació taronja després de reunir-se amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i comprovar que el govern espanyol no contempla una baixada impositiva per a l'any que ve i que, per tant, no accepta "aquesta exigència". "Ciutadans tornarà a seure a la taula de negociació si el govern [espanyol] rectifica", han apuntat fonts del partit d'Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació considera que amb una nova previsió de creixement econòmic proper al 3% per al pròxim any i amb un augment de la recaptació superior al 9% en els últims mesos hi ha marge per abaixar l'IRPF. El responsable de fiscalitat de Ciutadans, Francisco de la Torre, ha explicat a l'agència Efe que hi ha un marge d'uns 2.100 milions d'euros per tirar endavant aquesta rebaixa fiscal. Uns diners corresponents a la partida pactada en els pressupostos del 2017 per implantar el complement salarial i que finalment no es farà servir, ja que aquest import procedirà fons europeus a través de la garantia juvenil.

Montoro ja va avançar passat 20 de juny que el 2018 no hi haurà "marge" per aplicar baixades addicionals a l'IRPF, encara que va recordar que encara queden dos anys més de legislatura i cal tenir "pastanagues" per a la negociació.

stats