Política 20/04/2015

C's celebra l'actuació de l'Estat contra Viver i Pi-Sunyer per evitar que es facin "cops d'estat"

Carina Mejías es mostra satisfeta amb l'actuació contra Rato però creu que hi ha "una doble vara de mesurar" entre aquest cas i el que afecta a l'expresident Pujol

Acn
2 min
Carina Mejias es la candidata de Ciutadans a Barcelona / ACN

BarcelonaLa portaveu parlamentària de Ciutadans (C's) i candidata a l'alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, ha celebrat aquest dilluns que l'Estat hagi iniciat els tràmits per revocar el nomenament de Carles Viver i Pi-Sunyer com a comissionat per a la Transició Nacional. Mejías considera que és un pas necessari perquè "no quedi impune" la feina d'aquells que volen "enfrontar els catalans entre sí o amb la resta d'Espanya i posar en risc la pertinença a la UE", en referència al Govern. En aquest sentit, ha sentenciat que "ja era hora que d'una vegada per totes l'estat de dret comenci a funcionar a Catalunya amb els que volen fer cops d'estat a traves de consells assessors o fixar fulls de ruta per trencar la convivència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mejías ha assegurat en una roda de premsa que Carles Viver i Pi-Sunyer posa avui "tot el seu coneixement i bagatge que en el seu dia era per defensar els drets constitucionals, per trair tots les principis constitucionals" i "que això mereix una resposta des del punt de vista constitucional, ara més que mai".

La "doble vara" per a Pujol i Rato

La portaveu de C's ha dit també adequada l'actuació contra l'exvicepresident espanyol i exdirector de l'FMI, Rodrigo Rato, en ser acusar per frau i blanqueig de diners. "Estem satisfets perquè s'acabi la impunitat en casos com aquest", ha dit. Però tot i això, ha considerat que la detenció tècnica que va patir Rato posa de manifest "que hi ha una doble vara de mesurar" entre aquest cas i el de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i la seva família. "Els catalans continuem amb el dubte de saber perquè Pujol o els seus fills no han complet presó provisional o han estat detinguts, sobretot perquè hi ha un evident risc de fugida", ha sentenciat.

stats