Política 19/03/2016

Ciutadans té por que el PSOE trenqui el seu pacte per anar-se'n amb Podem

Villegas reclama al PP que faciliti una gran coalició i Arrimadas apunta que Rajoy no pot ser qui lideri el futur govern espanyol

Ara / Agències
1 min
José Manuel Villegas, vicesecretari general de C's

BarcelonaCiutadans desconfia del PSOE. Malgrat la decisió d'anar de bracet en les negociacions per la investidura, aquest dissabte el vice secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, ha reconegut que tenen por que els socialistes trenquin el pacte subscrit entre els dos partits per anar-se'n amb Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El missatge de Villegas, avui des de Barcelona, té com a intenció pressionar el PP perquè s'avingui a una gran coalició, però denota que Ciutadans no les té totes amb el PSOE, que en els últims dies ha reprès els contactes amb el partit de Pablo Iglesias. Villegas ha reclamat al PP que negociï de seguida un govern de coalició amb el PSOE i Ciutadans per evitar que "populistes i separatistes" accedeixin al govern.

Tot i la desconfiança, el dirigent de Ciutadans ha defensat que l'acord amb el PSOE és "sòlid" i no es basa "en 'trucadetes' i 'whatsapps'". Tanmateix, ha reconegut que l'aritmètica permet als socialistes buscar la investidura de la mà de Podem, PNB i l'abstenció dels independentistes. La hipòtesi que sí que ha descartat és que Ciutadans doni suport a un govern amb PSOE i Podem.

També s'ha referit al bloqueig de la investidura la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que en una entrevista d'Europa Press ha subratllat que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no ha de ser qui encapçali el pròxim govern perquè no és la persona idònia per liderar les reformes que necessita l'estat espanyol.

stats