POLÍTICA
Política 14/03/2013

Salaris baixos exclosos i límit de sou als alts càrrecs: 8 claus de l'acord CiU-ERC sobre la retallada als funcionaris

El pacte que CiU i ERC traslladaran a la taula de la funció pública també fixa que les retallades no són consolidables, sinó temporals, i que s'hauran de revisar en funció de l'evolució dels ingressos

M. Colomer
1 min

BarcelonaL'acord que han subscrit els grups parlamentaris de CiU i ERC sobre la fórmula d'aplicació de la retallada per al 2013 −equivalent a una de les dues pagues extres− conclou que ha de quedar clar que no són retallades consolidables, que s'aplicaran progressivament en funció dels sous i que es limitaran els sous dels càrrecs directius, entre altres qüestions. Repassem 8 punts clau de l'acord:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Temporalitat. No-consolidació de les pèrdues retributives i de condicions de treball, adequant-la a l'evolució dels ingressos de la Generalitat i a la recuperació.

Progressivitat. La retallada s'aplicarà en graus diferents en funció dels sous. És a dir, la retallada afectarà més els sous més elevats

Exempcions. S'estudiarà deixar exempts de la retallada els sous públics que quedin per sota de dos cops el salari mínim interprofessional, és a dir, que s'amplia el gruix dels sous que quedaran fora de la retallada, que fins ara s'havia acordat que seria els que quedessin per sota d'1,5 cops el salari mínim.

Complement. Se suprimiran els complements de dedicació especial si no van associats a l'exercici d'una activitat especial.

Límits. S'establirà una taula salarial amb retribucions màximes per al personal directiu del sector públic de la Generalitat.

Reducció. Es fixarà un nombre màxim de membres als consells d'administració i altres òrgans directius.

Mobilitat. Es facilitarà la mobilitat entre les diferents administracions i dins la mateixa Generalitat.

Conciliació. S'aplicarà flexibilitat horària recuperable per a assumptes personals sense justificació en determinades situacions familiars i permisos per avançar en mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

stats