POLÍTICA
Política 04/07/2012

El Col·legi de Periodistes: "Prou de la politització dels òrgans de control audiovisuals"

L'entitat deplora que la tria dels nous membres del CAC pactada per CiU i el PP suposa una "regressió democràtica"

Ara
1 min

BarcelonaEl Col·legi de Periodistes de Catalunya ha reaccionat amb duresa al pacte CiU-PP, al qual no es refereix explícitament, pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya, que no tindrà cap professional de la comunicació entre els seus integrants. Pel Col·legi "s'ha perdut l'oportunitat de nomenar els nous representants del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) a partir de criteris d'independència i professionalitat", i ha lamentat que "s'utilitzi la majoria parlamentària per escollir-los exclusivament amb criteris d'afinitat política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja n'hi ha prou que els organismes públics vinculats al món de la comunicació, que haurien de ser independents, siguin ocupats per persones que tenen una marcada fidelitat política i sense preparació en l'àmbit comunicacional", ha clamat l'organisme de periodistes catalans. A més, recorden que el CAC va néixer amb la funció de vetllar pel pluralisme i "no de reproduir les lògiques parlamentàries o governamentals". "Difícilment es poden exercir tasques d'arbitratge quan s'està clarament marcat per un color polític i quan no es coneix de prop l'exercici de la professió", afegeixen.

Regressió democràtica

"Defensar que no cal una formació específica per ser membre del CAC és com dir que es pot formar part del consell d'administració d'un banc sense tenir nocions d'economia. El que ha passat al CAC ja va ocórrer al consell de govern de la CCMA", recorden. Per tot plegat, alerten del que consideren una "regressió democràtica en els organismes de control dels mitjans de comunicació".

stats