Política 07/05/2015

Colau demana a la Generalitat que es declari insubmisa davant la llei Wert

L'alcaldable de Barcelona en Comú titlla el recurs del PP al model d'immersió lingüística d'"intent absolutament menyspreable de fer electoralisme" i expressa el seu suport a les escoles que desacatin la norma

Efe
2 min
Ada Colau lidera Barcelona en Comú. Repetirà l’estratègia de Pablo Iglesias a les europees.

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha demanat aquest dijous a la Generalitat que es declari "insubmisa" davant la llei Wert, com han fet altres comunitats autònomes, si defensa la sobirania de Catalunya més enllà de les "declaracions". L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet aquestes declaracions en una conferència a la Universitat Pompeu Fabra. A instàncies del Ministeri d'Educació, l'Advocacia de l'Estat va presentar dimecres un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució de la Generalitat que regula les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes a centres catalans per al curs 2015-2016.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la candidata de la coalició de l'esquerra alternativa ha aprofitat per carregar contra el govern espanyol i ha assegurat que el recurs presentat és un "exemple més de l'autoritarisme" del PP i un "intent absolutament menyspreable de fer electoralisme" sobre qüestions tan "importants" com la cultura i la llengua catalana. També ha expressat el seu suport als centres escolars i a les famílies que s'han declarat insubmises a la llei Wert.

Colau ha instat el Govern a estar "on realment ha d'estar, al costat de la comunitat educativa contra l'ofensiva autoritària del PP", en lloc de fer tantes "declaracions i retòriques sobiranistes". També ha exigit a l'executiu de Mas que "sigui coherent amb el que declara si realment està per la sobirania de Catalunya i pel dret a decidir", un dret que, segons el seu parer, inclou també el dret a decidir "lliurement" el nostre model educatiu, que ha estat un "èxit".

La candidata de Barcelona en Comú ha fet aquestes declaracions poca estona abans que aparegués l'enquesta del CIS, que assegura que la coalició que lidera Colau s'imposaria als comicis de la capital catalana del 24-M.

stats