Política 04/06/2015

Colau alerta ERC, PSC i la CUP que seria "imperdonable" que primessin "interessos partidistes" i els crida al "diàleg"

La líder de Barcelona en Comú insisteix que estarà "al costat" del procés sobiranista però amb la intenció de fer "un procés constituent que ho decideixi tot"

Acn
1 min
Ada Colau i els seus regidors, a l'acte de Bcomú al Poblesec. / ACN

BarcelonaLa líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha avisat PSC, ERC i la CUP, amb qui està negociant la seva investidura i els possibles acords de govern municipal, que seria "imperdonable" que tots ells posessin "per davant els interessos partidistes" deixant de banda "els de Barcelona". Per això, en una assemblea amb veïns en una plaça del Poble-sec, ha cridat al "diàleg" i el "consens" en les negociacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha explicat que pretén "estendre a tot el ple" el model que afirma que va portar a crear la seva candidatura, basat en el diàleg i a "ajuntar molta gent diferent amb objectius comuns claríssims". Per això, en vista de les "coincidències clares en els programes", seria "absolutament imperdonable que no es posés això per davant dels interessos partidistes". "Per això estarem batallant i ens hi deixarem la pell. Tenim l'oportunitat de demostrar la capacitat de diàleg i consens com mai a la nostra vida", ha dit dirigint-se a republicans, socialistes i l'esquerra independentista de Barcelona.

Colau també ha volgut sortir al pas de la polèmica que ha generat la seva decisió de no signar el full de ruta independentista de l'ANC, CDC, Òmnium i ERC. En aquest sentit, ha recordat que BComú "sempre ha dit el mateix, abans, durant i després de la campanya". "No estem per entrar en la utilització partidista d'un procés popular que lluita per la sobirania i pel dret a decidir com ha fet CiU, un procés molt ampli del qual sempre hem dit que estarem al costat. Però no estarem al costat de CiU, ni serem mai el seu aliat, ni entrarem en el seu joc, perquè és un partit ple de corrupció i que retalla drets socials", ha sentenciat.

stats