Política 28/05/2015

Colau assegura que Trias "dóna per fet" que serà alcaldessa i beneeix continuar amb el MWC

La líder de Barcelona en Comú diu que l'alcalde en funcions li ha reconegut que la idea del govern alternatiu no és d'ell sinó del PP i poders econòmics de la ciutat

Maria Ortega
2 min
Xavier Trias i Ada Colau s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona / PERE VIRGILI

BarcelonaLa líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, i l'alcalde en funcions, Xavier Trias, s'han reunit aquest dijous per primer cop a l'Ajuntament de la ciutat. La trobada, que ha començat una mica abans de les dotze del migdia i s'ha allargat més d'una hora, s'ha produït, segons Colau, en un clima d'absoluta cordialitat i ha servit per fer un repàs de temes oberts a la ciutat. Colau ha explicat que Trias ha donat per fet en tot moment que ella serà la pròxima alcaldessa. Ha apuntat, de fet, que li ha reconegut que la idea d'impulsar un govern alternatiu amb ERC, PSC i PP no és d'ell, sinó del PP i els poders econòmics de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha dit que la reunió s'ha entès en tot moment com un punt de traspàs –l'ha titllat de "punt i a part" en relació a la campanya– i ha explicat que, de fet, avui mateix ja s'estan reunint regidors entrants i sortints en el marc de la mesa de traspàs.

Un dels temes que han tractat és el de la continuïtat del Mobile, que és l'últim gran contracte que quedava per signar. I la líder de Barcelona en Comú ha confirmat que Trias signarà el contracte perquè Barcelona segueixi sent la capital del Mobile World Congress fins al 2023 amb el seu vistiplau, i ha recordat que el ple ho va aprovar per unanimitat.

També ha insistit que la seva candidatura "sempre ha estat a favor" que Barcelona segueixi sent la capital del mòbil i que no vol jugar amb una cosa en què hi ha acord. I ha afegit que quan formi govern demanarà reunir-se amb els dirigents del MWC per millorar la relació i actuar "proactivament" des de l'Ajuntament per aprofitar millor aquest congrés i mirar com pot contribuir a generar activitat econòmica durant l'any i distribuir millor la riquesa que produeix.

La guanyadora de les eleccions a Barcelona ha explicat que hi ha la possibilitat que ella i la resta dels grups municipals del consistori estiguin presents en la signatura, una idea que li ha plantejat Trias en la trobada d'avui.

Trobades previstes

Colau ha dit que està pendent de concretar la trobada amb la CUP i que ja s'ha tancat la reunió amb la FAVB per a dimarts, i amb l'ANC per a un dia de la setmana que ve.

Preguntada sobre una possible xiulada a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei, Colau ha dit que està a favor de la llibertat d'expressió i que els que es preocupen per la xiulada "potser haurien de patir per les causes d'aquesta xiulada". Ha concretat que no serà ella sinó encara Trias qui assistirà a les dues finals que ha de jugar el Barça.

stats