Política 20/10/2017

Colau: "En cap cas ens plantegem donar suport a cap acció d'unilateralitat"

L'alcaldessa de Barcelona confirma que si els socialistes avalen el 155 es replantejaran el pacte

Ara
2 min
Colau exigeix “responsabilitat” a la CUP pels pressupostos

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres que des de la seva formació no es plantegen "en cap cas donar suport a cap acció d'unilateralitat". Colau ha volgut ser molt clara en aquest punt i ha insistit: "Som molt crítics amb la via unilateral, assumeixi la forma que assumeixi". L'alcaldessa ha fet una crida al diàleg entre els govern català i espanyol: "És inconcebible, en qualsevol dels escenaris, no dialogar". I ha afegit: "Som a temps de restablir les relacions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Colau ha assegurat que com ella "molta gent ha demanat ni DUI, ni 155, i la resposta no ha sigut la mateixa" per les dues bandes. Ha explicat que Puigdemont va frenar la declaració i, en canvi, "l'altra banda ha mantingut el 155, la possibilitat de diàleg hi és i no s'entén que segueixin endavant amb l'aplicació del 155".

Pacte amb el PSC

També ha criticat amb duresa el PSOE i ha dit que "és especialment incomprensible el seu posicionament" i el del seu líder, Pedro Sánchez, que "quan s'ha desencadenat la crisi de l'1 d'octubre, primer va estar callat i després ha fet de crossa de Rajoy". Per a Colau, el partit socialista ha de decidir si s'imagina en un futur governant al costat del partit popular o optar per un canvi". En aquest punt també s'ha referit al pacte que la seva formació manté amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona i ha dit: "Tot i que el pacte funciona molt bé i vam deixar el tema nacional explícitament al marge, dins Barcelona en comú preocupa que s'apliqui el 155". Colau espera que "el PSC es desmarqui de donar-hi suport" i que si això no passa "evidentment hi haurà una reflexió en el si de l'organització i es valorarà quines són les conseqüències".

Colau també considera que Junqueras ha de comparèixer per explicar-se, perquè el "trasllat de centenars de seus d'empreses és una mala notícia". Amb tot, ha afegit que "no s'ha de caure en l'alarmisme".

stats