Política 11/07/2017

Colau aclarirà el suport de Barcelona a l'1-O quan el Govern "concreti" què demana als ajuntaments

L'alcaldessa de Barcelona lamenta l'aposta "unilateral amb la meitat del poble que té dret a decidir" i augura una "consulta feta amb presses"

Ara
1 min
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

BarcelonaEl focus s'estreny sobre Ada Colau i la seva actuació davant el referèndum que el Govern ha convocat per a l'1 d'octubre. L'equip de Puigdemont vol que a Barcelona es pugui votar amb normalitat i l'Ajuntament cedeixi els seus espais per posar les urnes. Tanmateix, Colau demana que es "concreti" què s'espera del consistori per determinar quin paper hi tindrà. Ahir ja va manifestar que posaria "totes les facilitats" perquè l'1-O "sigui un èxit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És absurd que se’ns demani concreció als ajuntaments quan qui convoca i organitza no ha concretat", ha advertit Colau en un escrit a la seva pàgina de Facebook. Tot i explicitar el seu suport a l'1-O -"encara que finalment sigui una mobilització"-, l'alcaldessa ha recalcat que no posarà "en perill la institució ni els treballadors públics".

En el seu text, la líder de Catalunya en Comú ha reiterat que Catalunya necessita un referèndum "efectiu" i "amb garanties" i que el que proposa el Govern per a l'1 d'octubre "té tota la pinta de ser una consulta feta amb presses". "El processisme ha jugat sempre amb les presses", ha afegit. En aquest sentit, l'alcaldessa ha subratllat que no és contrària a la via "unilateral contra l'immobilisme del PP" però sí a l'aposta "unilateral amb la meitat del poble que té dret a decidir".

Colau ha criticat l'estratègia que ha marcat algunes de les dates històriques del Procés, en què s'ha parlat d'"ara o mai" o "el vot de la teva vida". "Crec que és enganyar la gent, ja que es presenta com a senzilla una cosa que objectivament és complexa i difícil d’aconseguir", ha sentenciat.

stats