Política 26/05/2016

Colau demana als empresaris "col·laboració" per acabar amb les desigualtats

L'alcaldessa de Barcelona demana suport de l'empresariat per exigir al govern espanyol les inversions pendents

Sara González
2 min

SitgesCom Pablo Iglesias, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha debutat a les jornades que el Cercle d'Economia celebra a Sitges. Ho ha fet amb una radiografia de l'economia de la ciutat i explicant el seu programa per combatre, especialment, les desigualtats que en els darrers anys han crescut a la capital catalana. De fet, ha demanat "col·laboració" a l'empresariat per acabar amb aquestes diferències garantint, per exemple, un "salari mínim metropolità".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa ha recordat que entre el barri de Pedralbes i el de Torre Baró hi ha una diferència d'esperança de vida d'11 anys i que això passa en una ciutat en la qual les distàncies físiques no són gaire grans. "Una ciutat dual que va a dues velocitats és dolenta per a tothom. Menys segura, menys justa, menys competitiva i menys atractiva per als inversors", ha advertit Colau.

En aquest sentit, ha subratllat que hi ha dos eixos sobre els quals s'ha d'actuar sense arribar-los a "estigmatitzar": el Besòs i el Llobregat. Combatre el creixement de les desigualtats, instaurar estratègies per resistir millor les crisis globals i la cooperació entre ciutats són tres objectius que Colau ha enumerat del seu projecte de govern.

Colau també ha demanat als empresaris que facin pinya per exigir al govern espanyol les inversions en infraestructures pendents a la ciutat, com ara la millora de la xarxa de Rodalies, els accessos ferroviaris al port o la Sagrera. "O cooperem tots o aquí no surt ningú endavant", ha advertit.

L'alcaldessa ha defensat el seu primer any al capdavant de la ciutat i ha recordat que, malgrat que quan ella va assumir el càrrec hi va haver qui va llançar missatges com que hi hauria "paràlisi econòmica" o que marxarien inversions, hi ha indicadors que apunten que la ciutat està "millorant". Ha posat com a exemples les exportacions i el turisme.

stats