Política 02/06/2016

Colau participarà en l'acte de tancament de campanya de Podem a Madrid

Alberto Garzón i Pablo Iglesias faran un míting conjunt a Barcelona l'11 de juny. 'El somriure d'un país' serà el lema de campanya del partit morat

M.f.f.
2 min
Pablo Iglesias amb Ada Colau, Íñigo Errejón, Carolina Bescansa i Irene Montero al míting central de Podem a Madrid a la pista de tenis de la Caja Mágica / EFE

MadridA una setmana per a l'arrencada de la campanya, els diferents partits comencen a fer pública la logística. Aquest dijous Units Podem ja ha donat detalls del recorregut que farà arreu del territori. D'entrada, han confirmat que l'11 de juny se celebrarà un gran acte a Barcelona amb la presència del líder de Podem, Pablo Iglesias; el d'IU, Alberto Garzón; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les principals novetats, però, és que Colau participarà en l'acte de tancament de campanya que Units Podem farà a Madrid. Es preveu que aquest sigui el míting més important de la coalició, serà a Madrid i comptarà també amb la presència de la líder de Compromís, Mónica Oltra. Colau ja va participar en un dels actes centrals de campanya del 20-D a la capital espanyola. L'alcaldessa de Barcelona va arribar a eclipsar Iglesias, enmig de crits de "Visca Catalunya!" i "Ada, te queremos". "Madrid pot tornar a ser la nostra capital", va proclamar llavors Colau.

Iglesias i Garzón obriran i tancaran campanya amb actes conjunts a Madrid i, a més de Barcelona el dia 11, tornaran a coincidir a l'escenari a Alacant el dia 17 i a Cadis –a la demarcació, no a la ciutat– el 23 de juny. El líder d'IU només trepitjarà un dia Catalunya. En canvi, la seva campanya se centrarà sobretot a Andalusia, on Units Podem aspira a acostar-se al PSOE –el 20-D van obtenir només 10 diputats, mentre que Pedro Sánchez, 22–. Garzón hi dedicarà un total de quatre dies.

El Mediterrani, "una qüestió estratègica"

On Iglesias reunirà totes les confluències serà a Mallorca. Per a Podem, el Mediterrani és una "qüestió estratègica" i fien el 'sorpasso' al PSOE a guanyar als Països catalans. "El vent que bufa del Mediterrani parla del futur d'Espanya", ha assegurat el líder del partit morat.

Si el lema de campanya el 20-D va ser 'Un país amb tu', el 26-J el de Podem serà 'El somriure d'un país'. Iglesias, però, farà la meitat d'actes que en l'anterior campanya i es concentrarà en la televisió i els debats. Tampoc hi ha cap acte gros a les Castelles, on Rajoy sí que concentra la seva activitat.

stats