Política 22/05/2015

Colau endureix el discurs per tancar la campanya: "Si Trias no vol que li parlin de corrupció, que deixi el partit"

L'activista torna a carregar contra CiU i acusa Trias de "fer veure que no sabia res" tot i anar "de vacances a Menorca amb Millet i de mariscades a Cadaqués amb De la Rosa". La candidata de Barcelona en Comú fa una última crida a la mobilització per guanyar el 24-M

Joan Serra
3 min
Ada Colau i Gerardo Pisarello al míting final de campanya a Nou Barris. / PERE VIRGILI

BarcelonaLes enquestes apunten que Ada Colau es disputarà l'alcaldia de Barcelona amb Xavier Trias aquest 24-M. Conscient que el resultat pot ser ajustat, l'activista redueix la contesa electoral a un duel entre CiU i Barcelona en Comú, una estratègia per presentar-se com l'única alternativa al model de ciutat de Trias i arrossegar el vot orfe d'esquerres. Aquest divendres al matí, al Mercat d'Hostafrancs, Colau ha dit que només es postularà com a alcaldessa si és la força més votada. Al vespre, en el míting que ha tancat la campanya, l'activista ha repetit el missatge i ha verbalitzat una última crida a la mobilització, però ho ha fet apujant el to i tornant a carregar contra CiU. "Al senyor Trias no li agrada que li parlin de corrupció. Però si no vol que li parlin de la corrupció, que deixi el partit". Colau ha acusat el candidat de la federació de "fer veure que no sabia res" tot i anar "de vacances a Menorca amb Millet i de mariscades a Cadaqués amb De la Rosa". La cap de llista de la coalició de l'esquerra alternativa, que també ha qualificat Pujol de "delinqüent confés", ha estat taxativa: "Ja n'hi ha prou de faltar-nos al respecte. Ja n'hi ha prou de fer negocis a costa de la vida de la gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata ha triat la plaça d’Àngel Pestaña de Nou Barris -el mateix espai en què va presentar els eixos del programa electoral- per transmetre l'últim missatge abans de les eleccions de diumenge. Ha insistit que "cada vot és necessari per fer possible que guanyi una alcaldessa i no un alcalde". "[Del 24-M] només podem sortir-ne amb un alcalde que obeeix els poders o amb una nova alcaldessa que estarà al servei de la gent", ha reblat Colau. L'activista ha explicat que avui ha trobat electors que havien votat CiU i el PSC que li han dit que li donarien suport. "Només aquest procés ja ha sigut com guanyar", ha comentat Colau, que ha repetit que ha estat un "honor" haver compartit conversa aquest divendres amb l'expresident de l'Uruguai José 'Pepe' Mujica. I ha difós un últim missatge per fer possible que una alcaldessa governi Barcelona. "Hem de voler una alcaldessa per feminitzar la política, per cooperar en lloc de competir".

Pisarello: "Per primer cop hi haurà molta gent que podrà votar sense tapar-se el nas"

Abans de la intervenció de la cap de llista, el número 2 de la llista, Gerardo Pisarello, ha subratllat l'ADN "ciutadà" de Barcelona en Comú. "Totes les places que s'han omplert aquests dies són places de dignitat. Aquestes són les places que ens permetran guanyar el dia 24 de maig i que faran possible que la primavera democràtica arribi", ha raonat Pisarello. La mà dreta de Colau ha expressat que "per primer cop hi haurà molta gent que podrà votar sense tapar-se el nas". El professor d'origen argentí també ha raonat que el 24-M es confronten "dos grans models de ciutat". "El vot pots ser un instrument important de canvi. Per la gent humil, el vot és una manera de defensar-se", ha reflexionat.

La número 5 de la candidatura, Janet Sanz, ha destacat en el míting que "sense Nou Barris no aconseguirem la Barcelona que volem". "Som a només dos dies del somni de la gent senzilla", ha sentenciat Sanz, que ha instat els veïns a "omplir l'Ajuntament de Barcelona de força i valentia". Barcelona en Comú ha tancat la campanya amb actes electorals simultanis als deu districtes de la ciutat.

stats