Política 26/05/2015

Collboni, "predisposat" a pactar amb Colau per contribuir a l'estabilitat

El "gran missatge" el 24-M és que la gent "no ha volgut majories absolutes, sinó que es dialogui", diu el líder del PSC a Barcelona, però deixa clar que això no implica "necessàriament" entrar al govern municipal

Efe
2 min
El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, a la roda de premsa d'aquest dimarts / ACN

BarcelonaL'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha mostrat aquest dimarts la seva "predisposició al diàleg" i a contribuir a "l'estabilitat" de la ciutat. En roda de premsa a la seu del PSC, Collboni ha reconegut el "mal" resultat de la formació en les municipals, en les quals va quedar relegada a cinquena força, i va caure d'11 regidors a 4, i ha llançat un missatge a l'alcaldable per Barcelona en Comú, Ada Colau, que va anunciar que donarà prioritat a acords amb el PSC, ERC i la CUP: "No em vull avançar perquè no hem tingut encara cap conversa. Veurem en quins termes la planteja Colau, que és qui ha de marcar les pautes del diàleg i amb quins fruits. Avui només podem mostrar la nostra predisposició a l'entesa i al diàleg, i a contribuir a l'estabilitat de la ciutat", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, ha deixat clar que aquest diàleg es basarà a "parlar de polítiques i no de cadires", unes polítiques que siguin "coherents" amb el programa socialista. "Serem fidels i coherents al nostre programa polític i al nostre compromís electoral", ha afegit.

Segons el seu parer, el "gran missatge" el 24-M és que la gent "no ha volgut majories absolutes, sinó que es dialogui", i que és important "ser agents del canvi, a favor de polítiques d'esquerra i fer-ho compatible amb l'estabilitat del govern", encara que ha matisat que "no necessàriament" formant-ne part.

Voluntat de repetir com a candidat el 2019

D'altra banda, ha assegurat que la seva intenció és "liderar el canvi i la refundació del projecte socialista a Barcelona", perquè "no fer-ho seria suïcida", i per això espera obtenir la "confiança majoritària" en el consell de federació d'aquest dijous, i fins i tot ha anat més enllà i ha avançat que tornarà a optar a les primàries per tornar a ser candidat en els comicis del 2019.

stats