FINANÇAMENT DE CATALUNYA
Política 28/05/2011

La comissió pel concert econòmic es reunirà per primer cop divendres que ve

CiU i ERC proposen tres representants per a la federació i dos per a la resta de grups, a més de cinc del Govern

Acn
2 min

BarcelonaLa comissió del concert econòmic es reunirà per primera vegada divendres vinent, si no hi ha cap canvi d'última hora. Segons han explicat a l'ACN fonts parlamentàries, CiU i ERC han registrat al Parlament una petició perquè es reuneixi la Junta de Portaveus de forma extraordinària amb l'objectiu de fixar la data d'aquesta primera reunió i decidir la composició de la comissió. La proposta acordada per CiU i ERC passa perquè hi hagi tres representants per a la federació nacionalista (que presidirà la comissió) i dos per a la resta de grups.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A això s'hi han de sumar també els cinc del Govern, que poden incloure o no membres del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica de Catalunya. A mitjans d'abril, CiU i ERC van registrar la proposta de creació de la comissió parlamentària, però van decidir esperar a realitzar la primera reunió després de les eleccions municipals del 22-M. En aquesta línia, la federació i els republicans van registrar aquest divendres una petició per celebrar una reunió extraordinària de la Junta de Portaveu que decideixi la data de la primera reunió de la comissió i la seva composició.

Tenint en compte el calendari i l'agenda de la presidenta del Parlament, tot apunta que la primera trobada tindrà lloc el proper divendres. Els promotors pretenen realitzar diverses reunions abans de les vacances d'estiu, sobretot tenint en compte que el calendari està molt marcat, ja que les conclusions han d'estar fetes el 31 d'octubre. Així es va acordar en la cimera anticrisi del Palau de Pedralbes.

Així doncs, la reunió de la Junta de Portaveus servirà per fixar la data de la primera reunió, però també per establir la composició de la comissió. ERC i CiU, impulsors de la iniciativa, han acordat que la federació presideixi la comissió i tingui a banda dos representants més. La resta de grups en tindria dos, a banda dels cinc que vinguin de part del Govern. Si s'incloguessin membres del CAREC, computarien com a representants de l'executiu.

Durant la comissió podran comparèixer tècnics, especialistes i membres d'entitats a proposta dels grups parlamentaris, i les conclusions seran portades com a proposta de resolució al ple del Parlament.

L'objecte de la comissió és analitzar les relacions fiscals entre Catalunya i l'Estat, l'actual sistema de finançament autonòmic, la seva incidència sobre el grau de desenvolupament econòmic, la prestació dels serveis públics a Catalunya, i la viabilitat legal i econòmica d'un model de finançament per a Catalunya que permeti "recaptar, gestionar, inspeccionar i liquidar els impostos i equiparar els ingressos als dels concerts econòmics vigents al País Basc i Navarra".

stats