Política 28/07/2016

La Complutense suspèn Monedero per assessorar els governs de països llatinoamericans

El cofundador de Podem quedarà sense feina i sou durant sis mesos. Monedero ja ha anunciat que denunciarà el rector d'aquesta universitat de Madrid

Ara
2 min
Juan Carlos Monedero al curs d'estiu organitzat per Podemos

BarcelonaLa Universitat Complutense de Madrid ha suspès de feina i sou durant sis mesos el professor i cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero, per assessorar els governs de països llatinoamericans com Veneçuela i Bolívia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Complutense va obrir un expedient disciplinari a Monedero el novembre de 2015 a partir d'una denuncia del sindicat Manos Limpias, que l'acusaven de "vulnerar pressumptament" la Llei d'Incompatibilitats ja que ocupa una plaça com a professor a temps complet.

La Universitat ha conclòs que l'exdirigent de Podem ha comès una falta "molt greu". Així, la Complutense podrà iniciar un procediment administratiu per reclamar a Monedero el 10% de la quantitat que ha deixat d'ingressar per les activitats no declarades pel professor i que no van tenir l'autorització prèvia de la universitat.

Monedero va cobrar 425.000 euros durant el 2013 per informes d'assessoria i, el mes de febrer de 2015, va haver de presentar a Hisenda una declaració complementària per regularitzar aquests ingressos.

Monedero denunciarà el rector de la Complutense

L'advocada de Monedero ha presentat una denúncia penal contra el rector de la Universitat Complutense, Carlos Andradas, per revelació de secrets al difondre's la seva sanció abans que la coneguessin. En declaracions a Europa Press, la representant legal de Monedero ha explicat que el rector d'aquesta universitat de Madrid era l'únic que tenia accés a la resolució de l'expedient disciplinari.

Per tant, si es confirma que el màxim responsable de la Complutense va difondre el contingut de la resolució, l'advocada considera que s'estaria incorrent a un "il·lícit de revelació de secrets". També ha assegurat que al darrere d'aquesta revelació hi ha "finalitats polítiques".

La representant legal de Monedero també ha avançat que recorreran la sentència perquè considera que hi ha hagut una "discriminació" del seu cas respecte als altres "200 catedràtics" de la Complutense que també, ha dit, compatibilitzen la docència amb feines en altres empreses.

stats