Política 28/05/2012

Compromís demana a les Corts empara per Mireia Mollà davant les amenaces

La formació política alerta que les amenaces abocades pel capitost de la trama de malversació de fons de Cooperació i el seu advocat "poden ser delictius" i "posen en perill la integritat física i moral d'una diputada"

Efe
2 min
Enric Morera i Mireia Mollà

BarcelonaEl grup parlamentari Compromís demanarà a les Corts Valencianes "empara i protecció" per la diputada del grup Mireia Mollà per les "amenaces" abocades contra ella en una conversa que recull el sumari de la trama de malversació de fons de cooperació de la Generalitat. Compromís s'ha referit així en un comunicat a la conversa publicada dissabte passat en la qual el suposat cap de la trama, Augusto César Tauroni, i el seu advocat José Vicente Gómez Tejedor mostren les pretensions de "violar" la parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el portaveu del grup, Enric Morera, ha assegurat que les converses "constitueixen fets que poden ser delictius i que posen en perill la integritat física i moral d'una diputada". Morera ha demanat per escrit al president del parlament valencià, Juan Cotino, l'empara i protecció de la institució a Mollà per tractar-se d'unes declaracions "molt greus que no poden quedar impunes i que mereixen ser castigades amb tot el pes de la llei".

El diputat de Compromís també ha agraït "el suport i les mostres de solidaritat de moltes persones que han manifestat la seva adhesió a la diputada" i ha assegurat que les "amenaces" no faran callar al seu grup, que continuarà "desvetllant i denunciant a totes aquelles persones que facin de la corrupció seva manera de vida ". Mollà, ha continuat el portaveu de Compromís, "té tot el nostre suport perquè és un exemple de treball, d'honradesa i de lluita contra aquells que volen lucrar-se amb els recursos públics".

Recórrer a la justícia

El grup també presentarà demà a la Junta de Portaveus de les Corts la petició per fer una declaració institucional de tots els grups parlamentaris "per condemnar les amenaces a la diputada Mireia Mollà". A més, demanarà a la càmera que es posicioni "amb rotunditat" per condemnar "els insults i amenaces a periodistes i persones d'altres races" i, si cal, "anar a la justícia perquè es castigui com cal als autors d'aquestes afirmacions".

stats