Política 22/07/2015

Mig miler de militants de Compromís signen un manifest en favor d'una candidatura al Congrés amb veu pròpia

El text manifesta la seva oposició "a qualsevol tipus de subordinació a projectes de matriu estatal" davant les negociacions per concórrer amb Podem

Acn
1 min
Pau Alabajos: “Volíem ocupar  el Palau de la Música  de València”

ValènciaMés de mig miler de militants de la coalició Compromís han signat el manifest 'Per una veu pròpia valenciana a les Corts Generals', que expressa el suport a una candidatura valenciana liderada per Compromís a les pròximes eleccions espanyoles. Això permetria que per primera vegada existís un grup parlamentari valencià. Els signats fan compatible la reivindicació amb l'articulació d'un projecte plural i obert, sense "tancar la porta a la incorporació de nous actors a aquesta coralitat però sí oposar-nos a qualsevol tipus de subordinació a projectes de matriu estatal". L'executiva ha aprovat obrir negociacions amb Podem i d'altres forces d'esquerres per concórrer en candidatura conjunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord va ser ratificat per Iniciativa, un dels socis de la coalició, però l'altra de les potes, el Bloc Nacionalista Valencià, va decidir per unanimitat en la seva executiva la realització d'un referèndum a tota la seva militància per consultar diferents aspectes de cara hipotètics acords electorals. L'executiva del Bloc consultarà sobre l'acord electoral i preguntarà si creuen que garanteix la constitució d'un grup parlamentari valencià al Congrés, amb plena capacitat jurídica, mitjançant la legalització d'una candidatura valenciana. Així mateix, demanaran que la candidatura reculli el lideratge de Compromís i que defensi un programa comú que ha d'incloure una agenda política valenciana a defensar al Congrés i a contemplar en possibles votacions d'investidura.

Entre els signants del manifest destaquen la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, el primer tinent d'alcalde a Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, alcaldes de Sagunt, Quico Fernández, o Bétera, Cristina Alemany així com el regidor a Torrent i cantautor Pau Alabajos, entre d'altres.

stats