22-M
Política 22/05/2011

Compromís aconsegueix els primers regidors nacionalistes a l'Ajuntament de València

La coalició nacionalista Compromís, que integra alguns dels partits nacionalistes del País Valencià, aconsegueix per primera vegada entrar a l'Ajuntament de València, on suma tres regidors

Redacció
1 min

ValènciaLa coalició nacionalista Compromís, que integra alguns dels partits nacionalistes del País Valencià, aconsegueix per primera vegada entrar a l'Ajuntament de València, on suma tres regidors. La candidata del PP, Rita Barberà, seguirà governant la ciutat de València per majoria absoluta, encara que el PP perd un regidor (20). Els socialistes del PSPV baixen quatre escons (8). EUPV, per la seva banda, entra de nou al consistori de València amb dos regidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha revalidat la seva majoria absoluta a la ciutat de Castelló, en aconseguir 15 dels 27 regidors en aquestes eleccions. Alberto Fabra tornarà a ser alcalde, càrrec que ocupa des de 2005. Els socialistes, la candidatura encapçalava Juan María Calles, han perdut 3 regidors i 9.354 vots des de l'anterior convocatòria, mentre que el Bloc, amb el 8,83% dels vots, aconsegueix dos regidors, un més que en la passada legislatura. La novetat és la incorporació d'EUPV al consistori, en obtenir el 5,72% dels vots i un regidor.

El PP de Sonia Castedo, amb 18 regidors, renova i amplia la majoria absoluta a l'Ajuntament d'Alacant, mentre que el PSPV perd sis representants i es queda amb 8 regidors, Esquerra Unida torna al consistori alacantí amb dos regidors i entra per vegada Unió Progrés i Democràcia (UPD), amb un regidor.

stats