CAP AL 20-N
Política 13/11/2011

Compromís confia que el seu viatge a Madrid serveixi per trencar el matrimoni entre PP i PSOE

Joan Baldoví reivindica el vot valencianista i d'esquerres per acabar amb el bipartidisme que vol “ofegar” la pluralitat política

Salvador Almenar
2 min

València p { margin-bottom: 0.21cm; } El cap de llista de Compromís-Equo per València al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha assenyalat que “el seu viatge” a Madrid només té un objectiu que no és altre que “trencar amb el bipartidisme que intenten imposar” PP i PSOE, mitjançant una reforma de la llei electoral. Aquesta mesura l'ha anunciat en l'acte central de campanya de la coalició celebrat aquest matí a la Univesitat Politècnica de València al que han assistit prop de 1.500 persones i que han fet que la sala quedés petita.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sota el nom de 'Referèndum Baldoví', Compromís pretén portar al Parlament espanyol una iniciativa per a la reforma del sistema electoral per “fomentar una major representativitat” d'altres opcions polítiques que no siguin les majoritàries. D'aquesta manera, proposarà canviar la llei d'Hondt d'assignació d'escons pel sistema Hare que, en la seva opinió, “representa més fidelment els vots emesos”, i també contemplaria l'eliminació del requisit de presentar avals per a aquells partits sense representació parlamentària que vulguin presentar-se a les eleccions.

Baldoví s'ha mostrat convençut de les opcions que té d'ocupar un escó al Congrés, ja que “cada dia més gent se suma a Compromís” perquè la gent “està perdent la por” a votar altres opcions que no siguin les majoritàries i reconeixent “quin és el vot útil”, que “en cap cas” és el PSOE, ha recordat. En la mateixa línia ha anat la intervenció del portaveu de Compromís a les Corts valencianes, Enric Morera, que espera obtenir uns bons resultats el 20N, ja que “la gent ja no confia en els partits fracassats del sistema, els que han menyscabat la democràcia i ens han conduït cap al desastre econòmic”.

stats