POLÍTICA
Política 02/04/2011

Concentració a favor de la proposta de SI per declarar la independència

La plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert d'estelades i crits a favor d'un Estat propi. Els diputats independentistes celebren que Pujol s'apunti a l'Estat propi i demanen a CiU que sigui conseqüent

Redacció
2 min
Centenars de persones han donat suport a la proposició de SI / ACN

BarcelonaUnes 800 persones segons els càlculs de la Guàrdia Urbana de Barcelona s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per donar suport a la proposició de llei de SI perquè el Parlament declari la independència. La concentració ha comptat amb la presència dels principals dirigents del partit independentista i ha reunit gairebé un miler de persones que portaven estelades i corejaven consignes com “Fora la bandera espanyola” o “Duran botifler”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els diputats de Solidaritat al Parlament eren els caps visibles de la concentració. Però López Tena, Strubell i Bertran no estaven sols. Els acompanyaven el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot, o l'escriptora Isabel-Clara Simó. Tots ells s'han referit als arguments de l'expresident Pujol, que va dir que ja no té arguments per no defensar un Estat propi. Després que tant Pujol com Mas hagin anunciat que ja han votat 'sí' a la independència en la consulta de Barcelona, els diputats de SI han demanat a CiU que permeti la tramitació de la iniciativa que ells proposen i rebutgin les esmenes a la totalitat de PSC i PPC.

El president de SI, Toni Strubell, ha remarcat que el partit ha complert el principal compromís electoral i ja ha presentat la proposició de llei per declarar la independència malgrat que els "enemics de la voluntat del poble" hagin volgut desacreditar-los assegurant que el seu és un projecte "utòpic, marginal i que eren quatre gats". El secretari general de la formació, Uriel Bertran, ha instat a convèncer CiU, ICV i ERC per tombar les esmenes a la totalitat que han presentat els partits "espanyolistes", PSC, PP i C's, contra la proposició de llei per declarar la independència. El portaveu de SI al Parlament, Alfons López Tena, també ha apostat per aconseguir que CiU "bloquegi el 'no' espanyolista".

stats