Política 30/05/2016

Condemnen a cinc anys de presó l'home que va estavellar el seu cotxe contra la seu del PP a Madrid

L'Audiència Provincial de Madrid l'acusa d'un delicte de tinença i fabricació d'artefacte incendiari

Ara
2 min
Condemnen a cinc anys de presó l'home que va estavellar el seu cotxe contra la seu del PP de Madrid

BarcelonaL'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a cinc anys de presó Daniel Pérez, l'home que va estavellar el seu cotxe contra la seu del PP, al carrer Gènova de Madrid, amb un artefacte que no va arribar a explotar, perquè el considera responsable d'un delicte de tinença i fabricació d'artefacte incendiari i un delicte d'incendi en grau de temptativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència considera provat que, el 19 de desembre de 2014, Pérez va elaborar un artefacte de fabricació casolana i que era conscient que les conseqüències de l'explosió posaven en risc la integritat de les persones. La principal càrrega de l'artefacte era 5.450 grams d'UREA, barrejat amb gasolina, que va col·locar al portaequipatges del cotxe, juntament amb dues bombones de gas butà.

Segons la sentència, l'acusat va conduir des de casa seva, a Bronchales (Teruel) fins a Madrid, on va arribar cap a les 6:30 del matí. Ja al carrer Gènova, "va enfilar deliberadament l'edifici de la seu central del PP i a una velocitat important va estavellar el seu vehicle contra la reixa de l'entrada, que en aquell moment es trobava tancada, amb tanta agressivitat, que va introduir-se amb el cotxe cap a l'interior de l'edifici, quedant immobilitzat al vestíbul i recepció de la seu del partit". Segons el tribunal, el processat volia que l'artefacte explotés i que s'incendiés la seu. Els danys materials van ser d'uns 40.000 euros.

Quan van passar els fets, l'home va explicar als agents en el moment de la seva detenció que havia comès l’acció perquè estava desesperat després d’haver-ho perdut tot. Efe va assegurar que l’home estava a l’atur i havia treballat durant períodes interromputs en una fàbrica d’aglomerats de fusta a Terol. Pel que sembla tenia esquizofrènia i problemes amb les drogues, i l’havien detingut per haver robat un cotxe fa 15 anys.

stats