Política 30/05/2017

Conesa rebutja que ERC incorpori a la Diputació de Barcelona la regidora implicada en les gravacions de Bonvehí

Els republicans volien situar l'extinent d'alcalde de Manresa com a assessora del seu grup, però la presidenta de la Diputació afirma que el PDECat "no ho pot acceptar"

Ara
2 min
Mercè Conesa i Dionís Guiteras, amb Salvador Esteve al fons. / ACN

BarcelonaLa polèmica gravació d'una conversa privada del número dos del PDECat, David Bonvehí, va provocar una Setmana Santa tensa entre ERC i el Partit Demòcrata i es va saldar amb el cessament de la fins aleshores primera tinent d'alcalde de Manresa, Mireia Estefanell, a qui el PDECat apunta directament com una de les autores de la gravació (la seva veu se sent a l'àudio al costat de la del també republicà Pere Culell). Després d'unes setmanes tenses, semblava que els dos partits havien aconseguit oblidar l'incident més enllà de Manresa. Res més lluny de la realitat. Aquest dimarts, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha rebutjat públicament que Estefanell es converteixi en assessora d'ERC a la Diputació, tal com havien plantejat els republicans.

El PDECat "no pot acceptar", segons Conesa, que ERC nomeni una persona sospitosa d'haver participat en la gravació de Bonvehí. Estefanell no ha donat explicacions públiques sobre el cas, tot i que sí les va donar a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va decidir cessar-la del govern municipal després d'haver-li perdut la confiança. Des d'aleshores, Estefanell continua exercint de regidora, però fora de l'executiu, on sí que hi continuen els seus companys d'ERC.

Fonts de la Diputació de Barcelona confirmen la proposta d'Esquerra d'incorporar com a assessora Estefanell, ja que tenien una vacant lliure, la que va deixar Carles Feiner, que va ser cessat per haver amenaçat un membre de Societat Civil Catalana. Feiner, un dels castellers històrics dels Minyons de Terrassa, va morir poques setmanes després. De fet, a la mateixa pàgina web d'ERC ja s'havia penjat la notícia que Estefanell s'incorporava a la Diputació com a assessora en matèria de comerç. El partit ha acabat retirant la informació.

Tot i que els grups polítics proposen els seus assessors, la presidenta té la potestat de vetar-los, una atribució que no s'acostuma a exercir, però que Conesa ha decidit aplicar amb Estefanell. Fonts d'ERC han explicat que ja han retirat la proposta d'Estefanell i han evitat incidir en la polèmica.

stats