Política 24/06/2015

Duran es posa a disposició d'Unió per presentar-se el 27-S o en les generals

Es reivindica com a portaveu institucional del Congrés i lamenta el divorci: "Jo no me n'alegro d'això"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Duran i Lleida amb diputats d'UDC anunciant com funcionarà a partir d'ara el subgrup democristià al Congrés, després de la ruptura de CiU / EFE

MadridEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no té cap intenció de fer un pas enrere. En roda de premsa envoltat dels diputats del seu partit al Congrés, Duran ha anunciat que té la intenció de presentar-se el 27-S o en les generals. "Jo estaré present en una de les parts, en tinc ganes", ha dit. "Sé d'alguns que tenen ganes que desaparegués d'un cop, però encara tinc capacitat per contribuir en la campanya", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció als passadissos del Congrés, després que abans ho hagués fet el CDC per escenificar clarament el divorci, Duran ha reivindicat la seva figura com a portaveu institucional del grup, que ara passarà a anomenar-se grup català de Convergència i d'Unió, remarcant la separació amb la preposició "de". Preguntat si està satisfet d'aquest dia, tal i com ha remarcat el portaveu de CDC, Pere Macias, ha respost que lamentava la decisió de trencar la federació. "Jo no me n'alegro d'això", ha dit.

De moment, el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, s'ha postulat per anar de cap de llista el 27-S. Duran considera que es tracta d'un "excel·lent" candidat i que "se n'haurà de parlar". "No seré jo qui digui qui serà el candidat en un partit que ha fet un consulta com ningú" per escollir el seu camí", ha puntualitzat.

"Estic aquí per donar la cara"

El líder d'Unió creu que el partit té "un gran espai electoral" perquè "molta gent els està esperant i se sent orfe". "No puc amagar la cara davant d'aquest repte", ha afegit.

stats