Política 16/12/2014

El Govern sosté que hi ha un "acord de legislatura" amb ERC i el vincula a l'aprovació dels comptes

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que la "reversabilitat" de les retallades formava part del pacte amb ERC, i hi emmarca la recuperació de la paga extra

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha insistit aquest dimars en situar en "plans diferents" el debat pressupostari i la convocatòria d'eleccions plebiscitàries. "La disposició del Govern hi és tota, en termes pressupostaris, a tenor dels acords de legislatura", ha indicat Homs, que ha evitat valorar la decisió d'ERC de permetre el tràmit dels comptes per al 2015 però presentant esmenes sectorials als pressupostos. "Vull pensar que els comptes tiraran endavant", ha afegit Homs, que ha indicat que el debat "tot just arrenca".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el debat a la totalitat dels pressupostos se celebrarà demà dimecres al Parlament, tot just després de la sessió de control al Govern. ERC tombarà les esmenes a la totalitat presentades per tota l'oposició, i això allargarà durant un mes el termini de negociació entre Artur Mas i Oriol Junqueras per abordar la convocatòria d'eleccions plebiscitàries.

"La reversabilitat [dels ajustos] formava part d'aquesta legislatura. Si volem assegurar des del punt e vista formal els petits guanys, canvis de tendència, això necessita pressupostos", ha indicat el conseller. "Crec que per part d'ERC també hi va voluntat de complir l'acord de legislatura", ha sentenciat Homs, que considera que no té sensació d'ultimàtum per part dels republicans.

stats