Política 07/12/2015

El consolat espanyol de Hong Kong s'embolica amb Catalunya a Twitter

Assegura que el delta de l'Ebre és una "zona castellanoparlant de Catalunya" després d'una polèmica per dir "ignorant" a un ciutadà que s'hi va dirigir en català

Ara
1 min

BarcelonaEl compte de Twitter del consolat espanyol a Hong Kong va voler celebrar ahir la Constitució dient que "a totes les regions hi ha motius per celebrar la democràcia". I ho va fer citant exemples com el pernil d'Extremadura o el cava i "l'animadíssima sardana" de Girona. Però també va voler afegir "des del marisc de Galícia fins a l'arròs del delta de l'Ebre, zona castellanoparlant de Catalunya". Avui l'ha esborrat, però aquí en teniu una captura:

Captura de pantalla del tuit del Consolat espanyol de Hong Kong

Les respostes iròniques no es van fer esperar, com la del diputat de la CUP Julià de Jòdar, que va assegurar que al delta fins i tot els cargols poma parlen en català i va convidar el consolat a "espanyolitzar-los".

Just dijous, el Twitter oficial del consolat ja havia causat una altra polèmica quan va anomenar "ignorant" a un ciutadà que s'hi havia dirigit en català. El Twitter del consolat fins i tot va acabar dient al ciutadà que era "ignorant en dos idiomes" perquè havia dit "al revés", com si no fos correcte en català. Al final, el cònsol general mateix va demanar disculpes.

stats