Política 21/12/2014

"A Podem no són tan castos ni jo sóc tan casta": Pedro Sánchez a 'Salvados', en 10 frases

El líder del PSOE ha dit: "No em puc creure que si abordem una reforma constitucional, la societat catalana no se senti representada"

Ara
5 min

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha participat al programa de la Sexta 'Salvados', on ha conversat amb la família Moliner, de l'Hospitalet, amb qui l'ARA va parlar per saber algunes curiositats del rodatge. Aquests són els principals temes que han sortit a la conversa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Confiança: “El socialisme està en crisi. Estem en un procés de reconstrucció. Penso guanyar-me de nou la confiança dels socialistes. La gent està molt enfadada amb els polítics i amb raó. Però jo no sóc un polític de tota la vida: no em diguis ni casta ni classe política perquè no ho sóc. Jo sóc un polític.”

2. Corrupció: “En cas d'imputació, jo exigiré [a Chaves i Griñán] que abandonin la seva acta de senador i de diputat. Jo no empararé cap corrupte i tampoc condemnaré un innocent. La corrupció afecta tots els partits i tan hipòcrita és qui defensa que hi ha partits corruptes i partits no corruptes com aquells que diuen que tot el règim és corrupte”

3. Podem: “Van de castos però no són tan castos i jo no sóc tant casta. Jo respecto els votants de Podem, sobretot perquè molts són exsocialistes i els vull tornar a convèncer. Però els dirigents no són consistents. Deien que volien derogar el Tractat de Lisboa, sortir de l'euro o impagar el deute, i ara ja no diuen això. Hi ha una cosa que em “repateja” de Podem, que és equiparin PP i PSOE. Ells fan un diagnòstic verídic però les solucions són falses”.

4. Catalunya: “Crec que la responsabilitat dels partits d'àmbit nacional és explicar fora de Catalunya que a Catalunya hi ha un problema que cal resoldre. Per mi el dret a decidir és un eufemisme per dir independència”

5. Transparència: “El PSOE farà que tots els diputats expliquin el número de viatges, el lloc i l'import. Tots els viatges que tenen a veure amb la meva activitat parlamentària, els paga el Congrés, però els que tenen a veure amb la campanya de candidat, els vaig pagar de la meva butxaca”

6. Autocrítica: “No hem estat a l'alçada en el tema dels desnonaments. Hi ha gent que ens ha vist molt allunyats dels seus problemes. Tampoc va ser una bona tàctica no dir el nom de Podem. Ho havia de dir des del principi. Ho dic ara: Podemos, Podemos, Podemos i Podemos”.

7. Política: “A ganes de canviar la política, a mi no em guanya ningú. Jo ja tenia ganes de canviar-la abans que arribés Podem. M'agrada molt la política. Jo visc, jo sento la política. El PSOE s'ha renovat fa 100 dies. Si el PSOE no hagués estat en una situació crítica, no hagués sigut el líder”.

8. PP: “El PSOE és l'únic capaç de pactar. Però esclar que no hi haurà una gran coalició amb el PP. Jo demano perdó si alguna vegada ha semblat que fèiem pactes amb el PP. No ho farem més: seguirem sent una alternativa al PP.”

9. Reforma de la Constitució: “Jo no estic en contra que voteu, jo estic a favor. És més, vull que voteu dues vegades: una per reformar la Constitució i l'altra per un referèndum. El PP no és monolític en la reformar la Constitució si està a l'oposició. No em puc creure que si abordem una reforma constitucional, la societat catalana no se senti representada. No em vull imaginar aquest escenari.”

10. Oposició: “Hi haurà un debat amb Pablo Iglesias, amb Mariano Rajoy i amb Artur Mas. [Dirigint-se a Jordi Évole] Et puc posar algunes condicions? Que el debat amb Pablo Iglesias sigui en directe. I abans de les generals”.

stats