Política 23/05/2012

Esperanza Aguirre apel·la a la llibertat d'expressió i torna a exigir que no es xiuli l'himne espanyol a la final de la Copa

La presidenta de la Comunitat de Madrid hi torna l'endemà de les polèmiques declaracions en què va demanar suspendre el partit si es xiula el príncep Felip o l'himne espanyol. Demana que es respecti la llibertat d'expressió per dir el que pensa

Efe
2 min
Esperanza Aguirre aquest dimecres / EFE

MadridEsperanza Aguirre hi torna. De res han servit les nombroses crítiques que ha rebut la proposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, que aquest dimarts va demanar suspendre la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic si les aficions "xiulen" el príncep, la bandera o l'himne espanyol. Avui s'ha ratificat, i en el marc del comité de direcció del PP a Madrid, que ella mateixa ha presidit, ha tornat a exigir que no hi hagi xiulades a cap símbol nacional a la final de la Copa del Rei. També ha demanat que es respecti la llibertat d'expressió que l'empara per dir el que pensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta ha ratificat "totes i cadascuna" de les seves paraules sobre l'assumpte, i, a més, ha preguntat: "Què passaria si en una final del campionat de Catalunya comença a sonar 'Els Segadors' i es produeix una xiulada monumental?", una qüestió que ha sotmès "a la reflexió de la gent".

"Si hi ha equips que no volen jugar el campionat d'Espanya, doncs que no el juguin", ha reiterat Aguirre, que ha recordat que l'Athletic de Bilbao i el Barça són "els dos equips de futbol espanyols que tenen més copes del Campionat d'Espanya", i que posaran al terreny de joc aquest divendres "un mínim de 9 jugadors de la selecció nacional".

Aguirre també s'ha referit a la crida de la Plataforma Proseleccions Esportives catalana, gallega i basca, i als partits polítics catalans -CiU, ERC i ICV-, Amaiur i BNG, que insten a les aficions catalana i basca a reivindicar el reconeixement internacional de les seleccions a la final de la Copa i la converteixin en un "dia d'afirmació nacional". La presidenta de Madrid ha recordat a aquests diputats que gaudeixen d'"immunitat però no impunitat" parlamentària per fer les seves propostes.

Aguirre també ha destacat, a més, que l'Athletic de Bilbao i el Barça "tenen una majoria de seguidors que no són antiespanyols", i que compten amb aficionats arreu del territori espanyol, inclosa la seva pròpia cap de gabinet que, segons que ha dit, "és culé".

La qüestió és, segons la presidenta, que "una majoria" eviti "que una minoria radical delinqueixi i ofengui els símbols nacionals", "tant la bandera, com l'himne d'Espanya, com el cap de l'Estat", perquè, ha recordat, es tracta de delictes inclosos en el codi penal.

Segons Aguirre, "hi ha diverses maneres d'impedir" una "xiulada monumental" com la que alguns pretenen aconseguir divendres, però ha admès que en aquest assumpte "no té res a fer" i que es limita a dir "el que pensa", perquè a ella també l'empara la llibertat d'expressió.

stats