Política 21/04/2011

Corbacho critica Mascarell amb un tuit amb incorreccions lingüístiques i una assessora del conseller ridiculitza l'exministre

El diputat del PSC retreu al titular de Cultura que intenti justificar "l'abraç" del "nacionalisme conservador". Mar Jiménez el repta a debatre idees i li anuncia que "abraç no existeix en català"

Redacció
1 min
Tuit de Mar Jiménez, en defensa de Mascarell i d'atac a Corbacho

BarcelonaContinua la tensió al PSC per la deserció de Ferran Mascarell, exconseller de Cultura amb Pasqual Maragall que torna a ser-ho amb Artur Mas. L'endemà que Mascarell advertís en unes declaracions que Catalunya necessita un "Estat propi i eficient", el diputat socialista Celestino Corbacho intenta una envestida contra ell a Twitter, però un error lingüístic li ha servit en safata a l'assessora de comunicació de Mascarell, Mar Jiménez, ridiculitzar-lo en un tuit de resposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre i exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat ha obert foc anunciant en una piulada aquest dijous al migdia: "Mascarell, intenta justificar el seu abraç el nacionalisme conservador, criticant al PSC" (sic). Ràpidament ha respost Jiménez, que li ha reclamat que, si vol criticar Mascarell ho faci "amb idees i arguments i no pas amb tòpics". I hi afegeix: "I de passada no facis faltes, abraç no existeix en català".

Tanmateix, i per ser exactes, s'ha de reconèixer que la paraula "abraç" sí que forma part del vocabulari català, però no significada abraçada, que és el que l'exministre volia dir. En realitat que és un terme utilitzat en l'heràldica.

stats