CAP AL 20-N
Política 23/09/2011

Corbacho només serà senador si el designa el Parlament

El diputat i exministre rebutja anar a les llistes al Senat perquè vol compatibilitzar un eventual retorn a Madrid amb el seu escó al Parlament

Acn
2 min
Celestino Corbacho, durant una entrevista a l'ACN

BarcelonaEl diputat del PSC i exministre de Treball, Celestino Corbacho, només serà senador si ho és per designació autonòmica del Parlament de Catalunya. Fonts socialistes han explicat a l'ACN que si el partit decideix en la comissió de llistes que Corbacho ha de concórrer a les eleccions generals com a candidat al Senat, l'exministre desestimarà la idea i no optarà a formar part de la cambra alta. Corbacho ha comunicat al partit que vol compaginar, almenys durant un temps, l'escó al Parlament que ocupa des de les passades eleccions amb una plaça al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi ha dues vies per ser escollit senador, una opció és presentar-se a les llistes electorals per al Senat i l'altra és ser designat pel Parlament. Però segons l'actual normativa, només els senadors escollits per la cambra catalana poden mantenir l'acta de diputat al Parlament. És el cas, per exemple, de la presidenta del PPC a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. Segons ha pogut saber l'ACN, va ser la mateixa Carme Chacón qui va voler comptar amb Celestino Corbacho perquè formi part del grup de socialistes catalans que té la intenció de liderar a les corts espanyoles.

Davant d'aquesta situació, Corbacho només acabarà acceptant el retorn a Madrid si és designat senador a través del Parlament, d'on és diputat des de les passades eleccions catalanes. No obstant això, l'exministre confia que el seu nom no acabarà formant part de les llistes electorals i que el partit entendrà la seva actitud i li permetrà encaminar la seva feina política al servei de Chacón com a senador autonòmic.

Si totes les hipòtesis que han sorgit darrerament al voltant de les candidatures del PSC acaben fent-se realitat, José Zaragoza, José Montilla, Celestino Corbacho i Carme Chacón s'instal·laran a Madrid els propers quatre anys. Així, el nucli dur de l'actual direcció dels socialistes catalans es traslladaria a les corts espanyoles a poques setmanes que el PSC celebri el Congrés que ha de repensar el partit i renovar la cúpula.

stats