Mar Groc
Política 22/12/2010

Seül torna a fer maniobres militars amb foc real prop de la fortera amb Corea del Nord

Vuit-cents soldats es mobilitzen en exercicis per terra, mar i aire. La Xina adverteix que s'ha estat molt a prop d'una guerra

Agències
1 min
Maniobres navals de Corea del Sud, avui. Foto: REUTERS

SeulCorea del Sud ha fet avui més maniobres militars amb foc real a la província de Gyeonggi, prop de la frontera amb Corea del Nord. Els exercicis són una nova demostració de força de Seül davant del veí del nord, en el context de la tensió després de l'atac nord-coreà del 23 de novembre sobre l'illa de Yeonpyeong, que va provocar quatre morts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els exercicis es realitzaran amb 800 soldats, helicòpters, sis avions de combat, tancs, míssils antitanc i llançacoets. Les maniobres terrestres coincidiran amb maniobres navals rutinàries que Corea del Sud porta a terme a la costa oriental de la península, a només 100 kilòmetres de la frontera marítima amb Corea del Nord.

"Llançarem severes represàlies si el Nord s'arrisca a un altre acte de provocació", va amenaçar Xo-eun-Sik, comandant del primer batalló armat. Els exercicis s'allargaran fins divendres.

L'ambaixador xinès a l'ONU, Wang Min, va dir que les dues Corees han estat molt a prop d'una nova guerra. "Esperem que es pugui mantenir la calma", va explicar. Dilluns Pyongyang va acceptar inspectors internacionals a les seves instal·lacions militars.

stats