Política 11/07/2017

Cornellà en Comú demana al govern del PSC que agafi "vacances tècniques" l'1-O per poder celebrar el referèndum

Els comuns es comprometen a "assumir legalment les conseqüències" de facilitar la consulta al municipi, governat en minoria pels socialistes d'Antoni Balmón

Ara
2 min
Antoni Balmon a la sortida dels jutjats de Sabadell

BarcelonaLluny de l'ambigüitat amb el referèndum de Catalunya en Comú, els comuns a Cornellà del Llobregat aposten perquè l'1-O el seu municipi "pugui votar i pugui autodeterminar-se". És per això que en el darrer ple a l'Ajuntament, Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va llançar una proposta al PSC d'Antoni Balmón, que governa en minoria a la ciutat: que entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre els regidors socialistes agafin "vacances tècniques" i no impedeixin, així, la votació.

"Nosaltres, com a reposables de l'Ajuntament, convocarem junta de portaveus extraordinària, convocarem ple extraordinari, si cal, per prendre la decisió, assumir legalment les conseqüències de la decisió i el fet que el poble de Cornellà pugui votar i pugui autodeterminar-se el proper 1 d'octubre", va argumentar Àngel Camacho, un dels regidors de la candidatura al consistori (on és segona força política). La possibilitat d'agafar vacances per no impedir l'1-O és sobre la taula d'altres governs locals socialistes i, concretament, sobre els del Baix Llobregat que, a diferència del de Cornellà de Llobregat, se sustenten gràcies a forces sobiranistes, tal com va avançar l'ARA.

En la intervenció dels comuns al ple, el portaveu critica que els socialistes carreguin contra l'immobilisme del PP quan va ser el PSOE qui va permetre, amb la seva abstenció, un nou govern de Mariano Rajoy. També deixa clar que, malgrat que la seva formació agrupa federalistes i independentistes, a tots ells els uneix el "dret a decidir-ho tot". Amb tot, crida a no "deslegitimar" l'1-O, una posició molt diferent a la que propugnen els comuns a escala nacional, ja que qualifiquen la votació de l'octubre de mobilització i no la consideren vinculant.

stats