Política 14/09/2017

Correus demana als seus treballadors que no facin cap enviament relacionat amb l'1-O

Els recorda que el TC ha suspès tota "actuació o iniciativa" que permeti celebrar el referèndum

Marc Toro
1 min
Menys cartes, menys bústies

BarcelonaLa suspensió de la llei i els decrets del referèndum per part del Tribunal Constitucional (TC) afecta cada cop més àmbits i ja ha arribat a Correus. L'empresa pública estatal ha demanat a tots els seus treballadors a Catalunya que s'abstinguin de "realitzar l'admissió d'enviaments o dur a terme qualsevol acte que pugui estar relacionat" amb l'1-O. Així queda escrit en un correu que s'ha fet arribar a tots els directors d'oficina del país, avançat aquest dijous per RAC1 i al qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El missatge recorda que "el Tribunal Constitucional ha acordat la suspensió de tota la normativa que regula el referèndum d'autodeterminació de Catalunya" i que, per tant, també queda suspesa "qualsevol actuació o iniciativa" que permeti celebrar la consulta. L'ordre de Correus busca impedir l'enviament de targetes censals o notificacions de les meses als ciutadans. Fonts del Govern, però, asseguren que es tenen "alternatives per a tot".

L'empresa estatal demana que s'informi de les instruccions detallades al correu a "tot el personal de les unitats, amb especial atenció als torns de tarda, així com al personal de les oficines dependents (satèl·lits, oficines auxiliars i rurals amb admissió)". Si els directors d'oficina tenen algun "dubte, aclariment o incidència", se'ls insta a "posar-se immediatament en contacte" amb el respectiu cap de sector.

stats