IRREGULARITATS A L'ADMINISTRACIÓ
Política 29/03/2011

Detenen l'exalcalde de Ciutadella i el seu tinent d'alcalde pel suposat cas de corrupció

En total, han detingut nou persones en el marc de 'l'operació xoriguer', el suposat nou cas de corrupció que afecta al PP balear

Acn
1 min

CiutadellaEls escorcolls a l'Ajuntament de Ciutadella han deixat ja algunes detencions. D'una banda, ha estat detingut l'exbatle de Ciutadella del PP, Llorenç Brondo, i el que va ser el seu tinent de batle, Avel·lí Casasnovas. La fiscalia anticorrupció ha entrat aquest dimarts al matí, amb el fiscal Pedro Horrach al capdavant, a l'Ajuntament de Ciutadella per recopilar informació en relació a l'ens públic Ciutadella Turisme, organisme dedicat a promoció turística. S'investiguen els presumptes delictes de malversació i falsedat documental. A hores d'ara segueixen els escorcolls a Ciutadella i a una empresa privada de Palma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Operació Xoriguer

En conjunt són nou les persones detingudes en el marc de l'anomenada 'Operació Xoriguer'. De fet, els escorcolls s'han dut a terme al consistori ciutadellenc i també a una empresa privada a Palma. Entre els arrestats, hi ha, a més de Brondo i Casanovas, l'actual regidor del Grup Mixt, Gabriel Cardona. En aquest nou cas de presumpte corrupció s'investiguen els presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental comeses a través d'una empresa per a la promoció turística.

El cas té el seu origen en una querella criminal interposada per Unió d'es Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM) en contra de l'exbatlle, Llorenç Brondo, l'exregidor de Turisme, Gabriel Cardona, i l'extinent de batle, Avel·lí Casasnovas, en què s'explica que utilitzaren factures falses en diversos concursos de Ciutadella Turisme (CITUR), per ser adaptats segons la conveniència dels regidors.

El jutjat de primera instància i d'instrucció número 2 de Ciutadella ha obert les diligències a instàncies de la fiscalia anticorrupció. El cas es troba sota secret de sumari.

stats