Cap al 20-N
Política 13/11/2011

Coscubiela vol aglutinar "tota la societat catalana" en la defensa de l'autodeterminació

Defineix Iniciativa com "el lloc d'encontre de federalistes i independentistes"

Auri Garcia Morera
2 min
Joan Coscubiela, a Palafrugell

PalafrugellJoan Coscubiela ha demanat aquest diumenge a Palafrugell que en la pròxima legislatura "s'obri un nou full de ruta per a la construcció nacional d'aquest país", i ha definit Iniciativa com "el lloc d'encontre de federalistes i independentistes", que considera que han de sumar esforços en la defensa del dret a l'autodeterminació. L'ecosocialista ha reconegut que altres projectes poden ser més ambiciosos, però ha destacat que Iniciativa pot aglutinar "tota la societat catalana" en la defensa del dret a decidir, i ha conclòs: "Si sumem, tenim més força".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coscubiela ha enviat un missatge als votants d'Esquerra, referint-se a la disjuntiva d'Oriol Junqueras entre el país i l'esquerra: "Jo no tinc cap dubte, perquè aquest país sempre l'ha construït l'esquerra". També ha atacat Convergència i Unió dient que "les dretes tenen un altre dilema, que entre el país i la butxaca sempre escullen la butxaca". En aquest sentit, el candidat ecosocialista ha afegit que "la construcció nacional de Catalunya o és una construcció social o no serà", ja que considera que Catalunya no és una "entelèquia", sinó "la seva gent".

El full de ruta de la construcció nacional que planteja Iniciativa inclou el pacte fiscal, però el candidat de la coalició ha deixat clar que no és "un pacte fiscal sense lletra com el de CiU". Coscubiela assegura que sempre que CiU ha aconseguit millorar el finançament, ha anat seguit de rebaixes fiscals. "Sí que hem tingut més part del pastís fiscal, però com que el pastís era cada vegada més petit, cada vegada teníem menys pastís", ha dit. Iniciativa defensa un pacte fiscal que també inclogui un increment de la pressió fiscal.

Discurs feminista de la candidata disconforme

A l'acte també hi han intervingut el número 3 Joan Josep Nuet, el cap de llista per Girona Marc Vidal i la número 2 per Girona, Cristina Simó, que fa uns dies es va manifestar en contra de la proposta de la coalició de regular la prostitució. Simó no s'ha referit a aquest tema, però sí que ha fet un discurs marcadament feminista defensant que "la revolució feminista ha de ser l'eix vertebrador de totes les polítiques de transformació social de l'esquerra".

La número 2 per Girona, militant del PSUC viu, també ha assegurat que "la crisi econòmica afecta els sectors mes vulnerables, que majoritàriament som les dones" i que "per eliminar la violència de gènere és imprescindible acabar amb el pilar que la sustenta, que és la desigualtat", afegint que cal "ampliar la llei per incloure-hi la violència econòmica, la violència sexual o la violència de tracte".

stats