Eleccions 20-N
Política 06/11/2011

Coscubiela acusa el PSC de "malbaratar" els seus 25 diputats al Congrés

El candidat d'ICV ha assegurat que "no hi ha cap contraprogramació" amb Cayo Lara, que ha fet aquest diumenge el seu únic acte a Catalunya sense el candidat ni Joan Herrera

Acn
2 min
Joan Herrera i Joan Coscubiela, al mercat ambulant de Torrefarrera

TorrefareraEl candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals, Joan Coscubiela, ha dit aquest diumenge que "no és possible sortir de la crisi sense les polítiques socials i nacionals, i això sempre ha volgut dir catalanisme popular i d'esquerres". En aquest sentit, l'ecosocialista ha criticat el paper que han tingut els 25 diputats del PSC: "Mai tants recursos humans han estat tan malbarats com en la passada legislatura". El cap de llista ha visitat el mercat de Torrefarera (Segrià), des d'on ha fet una atenció als mitjans a la mateixa hora que el candidat d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, feia un míting a Sant Adrià del Besòs. Coscubiela, però, ha volgut treure ferro a aquesta coincidència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Coscubiela ha fet una crida al "reforçament de la sobirania nacional" i ha dit que calen "polítiques fiscals i concert solidari". "Volem dir de manera molt clara que per reforçar socialment Catalunya els catalans tenen un projecte que és ICV-EUiA. Els que dubten d'això haurien de pensar com ha utilitzat el PSC els 25 diputats i diputades", ha assegurat el candidat. D'altra banda, després que aquest dissabte li demanés a la candidata del PSC, Carme Chacón, que obligués a posar a lloguer els habitatges buits de les entitats bancàries intervingudes pel FROB, Coscubiela ha demanat a Rajoy que "no faci el que ha fet sempre, que és governar en nom dels lobbies".

Mentre el número 1 d'ICV-EUiA passejava pel mercat a Torrefarrera, el candidat d'IU, Cayo Lara, feia el seu únic acte a Catalunya, concretament a Sant Adrià del Besòs. Preguntat sobre per què s'havien fet els dos actes a la mateixa hora i en llocs diferents, ha contestat: "No sé si quan el senyor Duran va a un lloc i el senyor Mas a un altre, es pot considerar una cosa d'aquestes... Som aquí, evidentment, de manera absolutament natural, no hi ha cap contraprogramació".

stats