Política 04/11/2011

Coscubiela nega que hi hagi un problema de finançament de la sanitat pública

El candidat d'Iniciativa diu que "les retallades no estan justificades en absolut"

Auri Garcia Morera
2 min
Coscubiela ha canviat l'agenda per la pluja: "Al mal temps, bona cara"

Cerdanyola del VallèsJoan Coscubiela, cap de llista per Barcelona d'ICV-EUiA, ha negat aquest divendres "les afirmacions de CiU i PP que es gasta massa en sanitat i de manera ineficient", i ha afegit que Catalunya gasta menys que els països del seu entorn: "Gastem el 70% de la mitjana de la Unió Europea". El candidat ecosocialista ha assegurat que "les retallades en sanitat no estan justificades en absolut", i les ha atribuït a la intenció d'imposar un canvi de model per beneficiar les assegurances privades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació de les propostes per a aquest àmbit de la seva candidatura, Coscubiela s'ha compromès a impulsar "una barrera legal que impedeixi substituir el sistema nacional de salut per l'assistència privada i limiti la gestió privada de centres públics". El candidat també ha proposat retallar en despesa farmacèutica amb un impuls dels genèrics i més control de l'ús de medicaments, en oposició a les retallades "que afecten la qualitat assistencial i augmenten l'atur".

Coscubiela tenia previst presentar aquestes propostes davant d'un dels CAP de Cerdanyola del Vallès que a partir de demà deixaran de donar el servei d'urgències els caps de setmana. La pluja, però, ha obligat a traslladar l'acte a una altra ubicació. "Al mal temps, bona cara", ha dit un Coscubiela resignat a l'arribada. El candidat compartia paraigüa amb el número 3 de la llista, Joan Josep Nuet.

Com més pugi el PP, més falta fa ICV-EUiA

Coscubiela creu que, després de l'enquesta del CIS, "encara es fa més imprescindible que hi hagi un projecte nítidament d'esquerres com ICV-EUiA" per oposar-se a la possible majoria absoluta del PP. "CiU no ho farà, perquè en temes socioeconòmics PP i CiU són com dues gotes d'aigua idèntiques", ha dit Coscubiela. I el PSOE, quan ho intenti, no se'n sortirà: "Ràpidament li taparan la boca perquè li diran que va fer una cosa semblant".

Sobre els bons resultats que l'enquesta del CIS dóna a la seva coalició, que passaria d'un a tres diputats a la província de Barcelona, Coscubiela ha recordat que "no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat", i ha expressat els seus dubtes sobre la fiabilitat d'aquesta enquesta a nivell provincial. Tot i això, ha celebrat la notícia: "Si ens dóna bons resultats, encantats, il·lusionats i amb més força, però gens de confiança".

stats