Política 23/09/2017

Coscubiela diu que participarà en les mobilitzacions de l'1-O, però creu que no hi haurà referèndum

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot creu que una DUI seria un "error polític de primera magnitud"

Ara
2 min
El portaveu parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha avançat aquest dissabte en una entrevista a 'Eldiario.es' que participarà en les mobilitzacions de l'1-O, encara que reitera que el referèndum no se celebrarà. El dirigent ecosocialista ha matisat que en un primer moment va dir que "no volia participar en una mobilització que tingués forma de referèndum i que després fos utilitzada per computar el meu vot i legitimar la llei de transitorietat política i una DUI".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant, ha afirmat que ara "sembla evident" que els catalans no votaran aquest 1 d'octubre i que, per tant, participarà en les mobilitzacions que hi hagi aquell dia. Coscubiela ha criticat l'actuació de la Guàrdia Civil durant la macrooperació d'aquest dimecres contra el referèndum, a la qual ha qualificat de "gravíssima vulneració de drets perquè la persecució d'un suposat delicte no es pot fer de qualsevol manera".

Pel que fa a la seva intervenció durant el debat de la llei de transitorietat al Parlament, aplaudida per Ciutadans i el PP català, el portaveu de CSQP ha marcat distància amb el suport dels populars. "Que el PP m'aplaudeixi quan dic que no vull viure en un país en el qual la majoria vulneri els drets de la minoria quan ells ho han fet durant tot el procés de majoria absoluta és una falta total d'autoritat", ha dit. Així doncs, ha demanat que el seu discurs es valori pel "contingut" i no per qui el va aplaudir.

El referèndum pactat, "l'única via possible"

A l'entrevista, Coscubiela també remarca que la solució a la tensió entre la Generalitat i el govern espanyol "només pot ser diàleg, diàleg i diàleg". Al seu parer, "es pot complicar molt, la cosa", si no hi ha una "solució dialogada".

D'altra banda, el dirigent de Catalunya Sí que es Pot defensa que una declaració unilateral d'independència seria "un error polític de primera magnitud", perquè "tothom sap que és inviable". A més, assegura que una decisió d'aquest tipus tallaria qualsevol via per organitzar un referèndum pactat amb l'estat espanyol que, segons la seva opinió, és "la única via possible".

stats