Política 17/08/2012

Cospedal: "No és temps de reivindicacions nacionalistes"

O. M.
2 min
La secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal.

BARCELONA.Nou cop de porta del PP al pacte fiscal. "No és el moment de reivindicacions nacionalistes ni xantatges", va advertir ahir María Dolores de Cospedal, secretària general del PP, després de la reunió del comitè de direcció del partit a Andalusia. Cospedal va fer servir aquestes paraules tant per carregar contra la proposta de nou model de finançament per a Catalunya -aprovada el 25 de juliol al Parlament amb els vots de CiU, ERC i ICV-EUiA- com per seguir exigint esforços a les comunitats autònomes en la lluita contra el dèficit públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És el moment de la unitat, de lluitar tots junts i de demostrar a Europa i al món sencer que som capaços de complir els objectius i de fer el que s'ha de fer per sortir de la crisi", va insistir la secretària del PP. Una advertència que va dirigida al PSOE -molt crític amb les mesures del govern que encapçala Mariano Rajoy- però també a diversos dirigents territorials del seu partit, que emeten senyals de nerviosisme per la política sistemàtica de retallades encaminades, segons el govern espanyol, a quadrar els comptes.

Aprofitant que era a Andalusia -una de les poques autonomies que no està en mans del PP i on el PSOE va aconseguir mantenir el poder tot i perdre les eleccions-, Cospedal va criticar els socialistes perquè "no van fer el que havien de fer en el seu moment" i, així, van abocar els populars a prendre decisions molt difícils i amb un alt índex de rebuig social. "Era més fàcil ignorar la responsabilitat, viure de les rendes i culpar els altres", va raonar la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa.

"Al marge de la llei"

Cospedal va fer-s'ho venir bé per atacar el PSOE aprofitant els assalts a supermercats liderats per Juan Manuel Sánchez-Gordillo, diputat d'Esquerra Unida (IU), el partit amb què els socialistes governen Andalusia. "El govern autonòmic no pot emparar comportaments que estan al marge de la llei", va alertar la presidenta de Castella-la Manxa i secretària general del PP.

stats