ALTO EL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

Cospedal rebutja la mediació internacional que proposa ETA i qualifica l'alto el foc de "pausa"

La secretària general del PP creu que l'anunci només portarà a una treva com la del 2006 i llegeix el mateix comunicat que Rajoy va fer públic en aquell moment. Adverteix al govern del PSOE que el vigilarà perquè no permeti la participació dels abertzales a les eleccions del maig

Redacció
1 min

MadridAquí no hi ha cap novetat i de cap manera s'ha de permetre la internacionalització del conflicte basc. Aquesta és la posició del PP davant l'alto el foc d'ETA, molt semblant a la del govern espanyol però expressada de manera més contundent. La secretària general del partit de Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal, ha estat l'encarregada de transmetre aquest missatge en una roda de premsa televisada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per De Cospedal, l'alto el foc, encara que ETA l'hagi presentat com a "permanent, general [inclouria, per tant, la suspensió de les extorsions a empresaris] i verificable internacionalment", no és res més que "una pausa" com la de l'any 2006. Per escenificar que no hi veuen res de nou, la dirigent popular ha llegit el mateix comunicat que ja va fer públic Rajoy el 2006, en la treva que va acabar amb l'atemptat de la T4 a Barajas.

A més, de la mateixa manera que simultàniament ho advertia Alfredo Pérez Rubalcaba, De Cospedal ha advertit que no admetrà mai que "la banda imposi condicions per a la pau ni cap tipus d'intervenció de mediadors internacionals".

Com a advertiment al govern del PSOE, ha avisat que el PP vigilarà molt de prop els processos electorals del maig al País Basc, en el sentit d'impedir que, malgrat les declaracions contundents de Rubalcaba, no s'acabi permetent que els abertzales de l'antiga Batasuna i el seu entorn participin en els comicis.

stats