CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 03/12/2010

CpC demana al PSC gestos de catalanisme després d'una derrota "guanyada a pols"

Lamenten que el socialisme català "està en hores baixes" així com que "tota la tasca que va liderar Pasqual Maragall, a través de CpC, per reconduir un partit i oferir un discurs comú de les esquerres catalanes, que fos referència de cohesió, ha quedat en res"

Efe
2 min

BarcelonaLa plataforma Ciudadans pel Canvi (CpC), vinculada al PSC, s'ha sumat avui a l'onada d'opinions sobre el futur del socialisme català i ha demanat "gestos de catalanisme" al partit que lidera José Montilla després d'una derrota que considera "guanyada a pols". L'agrupació política, nascuda a l'abric de l'expresident Pasqual Maragall, considera que el PSC es va allunyar del seu discurs més catalanista en la campanya electoral a favor d'un acostament a les tesis del PSOE, un fet que, segons que ha explicat el president de CpC, Àlvar Roda, és una de les raons per les quals el PSC "no ho ha fet del tot bé" en els passats comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roda s'ha sumat així a l'onada de veus socialistes que han subratllat, en aquesta primera setmana postelectoral, dues reivindicacions històriques del denominat 'sector catalanista' del PSC: un discurs propi i diferent del que sosté el PSOE, i grup propi dels 25 diputats del PSC al Congrés. Roda ha lamentat que el socialisme català "està en hores baixes" així com que "tota la tasca que va liderar Pasqual Maragall, a través de CpC, per reconduir un partit i oferir un discurs comú de les esquerres catalanes, que fos referència de cohesió, ha quedat en res".

Ciutadans pel Canvi no formarà part del grup parlamentari del PSC en la pròxima legislatura, de manera que Roda ha admès que "no tenen veu ni vot" dins del partit però que com a plataforma pròxima aportaran les seves idees al debat intern dels socialistes catalans. "Nosaltres no formem part de la coalició perquè ells no han volgut, però sí estem ideològicament relacionats: si hem de ser alguna cosa, som socialistes i catalanistes", ha esgrimit Roda.

Per recuperar-se de la debacle electoral, CpC recorda al PSC, que la política està relacionada amb els "fets" però també amb els gestos", i a Catalunya, "sensible als plantejaments identitaris, està vinculada també als sentiments", ha reblat Roda en una carta web de la plataforma. Així, Roda ha qüestionat veladament la màxima de Montilla que resava "fets, no paraules", i ha afegit que el PSC necessita ara "regenerar-se" i oferir gestos de catalanisme.

stats