Política 21/04/2012

Montoro: “La disposició addicional tercera no és un compte pendent amb Catalunya”

El ministre demana a CiU que "recapaciti" i retiri l'esmena a la totalitat als pressupostos. El dirigent del PP ha explicat que la sanció prèvia a la intervenció d'una comunitat està en "la clau del finançament local o autonòmic"

Sara González
1 min

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha deixat clar al Govern que els 219 milions de la disposició addicional tercera no són "un deute pendent amb Catalunya". Montoro ha afirmat que l'objectiu del govern espanyol és que Catalunya "sigui el motor de creixement d'Espanya", i per això "s'ha de gastar menys". El dirigent popular ha elogiat el vot favorable de CiU a la llei d'estabilitat pressupostària i li ha demanat que "recapaciti" i retiri l'esmena a la totalitat als pressupostos. També ha confirmat que l'Estat té capacitat per intervenir les finances de les autonomies que no compleixin el dèficit, però que abans s'aplicaran altres mecanismes "d'anticipació, suspensió i sanció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro ha demanat al Govern una actitud de cooperació "com la que té" el govern espanyol amb Catalunya i ha recordat que des de l'estat espanyol s'està garantint la liquiditat de la Generalitat i el pagament als proveïdors. "Que no insisteixin en inversions de les quals no depèn la sortida de la crisi", ha dit el ministre, el qual ha subratllat que no "discuteix la validesa de la clàusula de l'Estatut", però que "no hi ha més diners".

Quant a l'incompliment del dèficit, Montoro ha explicat que la "sanció" prèvia a la intervenció està "en la clau del finançament local o la clau del finançament autonòmic".

stats