Política 17/12/2014

C's: “Ni el Govern ni ERC es creuen que els pressupostos es puguin aplicar. És un teatre i un frau"

El diputat José Manuel Villegas exigeix a CiU i ERC que no utilitzin els comptes com a "arma llancívola" ni converteixin els funcionaris en "ostatges" per la paga extra

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl diputat de Ciutadans José Manuel Villegas ha defensat els arguments del seu partit per haver presentat una esmena a la totalitat als pressupostos presentats pel Govern. “Ni els que ho presenten ni els que hi donaran suport, ERC, es creuen que aquests pressupostos es puguin aplicar i ni tan sols aprovar”, ha criticat Villegas, que ha lamentat el “teatre i frau” del procediment d'admetre a tràmit els comptes. Un teatre en el qual Mas i Junqueras són protagonistes d'una "comèdia", tot i que per a molts ciutadans, ha dit "és una tragèdia amb caire de farsa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villegas ha reclamat al Govern que “posi tots els esforços” en assolir una nova llei de finançament autonòmic que inclogui un augment de l'objectiu de dèficit i “faci possible la supervivència de la Generalitat”.

Malgrat això, ha admès que el Govern “ho ha donat per perdut” i s'ha llançat “a l'aventura independentista”. Tot plegat, ha dit, perquè Catalunya “torni a ser una comunitat autònoma normal”. En aquest sentit, Villegas ha retret al Govern que “prefereixi la propaganda independentista als mitjans i a les ambaixades a incentivar la recuperació econòmica.

“Els deliris i somnis del Govern els paguem tots”, ha dit Villegas, que ha afegit, sorneguer, que “no ha de ser fàcil fer el pressupost d'un país amb els recursos d'una comunitat autonòma”.

El diputat de C's ha posat de relleu que els comptes del 2014 “són un engany”, i ha retret al Govern la seva “incapacitat” per complir els pressupostos de l'any passat -en què no s'ha aconseguit la venda de patrimoni que s'havia previst, una partida que ha qualificat de “trampa”- i l'objectiu de dèficit. També ha titllat els comptes d'”antisocials”, “inútils” i “paper mullat”.

Villegas ha demanat a l'executiu que encara que no s'aprovin els comptes, es garanteixi la recuperació de la paga extra. “No ens podem permetre que siguin una arma llancívola entre ERC i CiU i tenir com a ostatges els funcionaris. Alliberem-los”, ha cridat Villegas des del faristol del Parlament.

stats