Política 30/03/2015

C’s suma 5.000 afiliats arran del fracàs d’UPyD i el descens del PP

Ara
2 min
El partit que lidera Albert Rivera ha passat de tenir 15.000 afiliats a 20.000 en només un mes.

BarcelonaEl fracàs d’UPyD, que s’ha quedat sense representació a Andalusia, i la patacada d’un PP la marca del qual cotitza cada cop més a la baixa han tingut un gran beneficiat: Ciutadans. La formació que lidera Albert Rivera, i que fa bandera de la regeneració democràtica i de l’espanyolisme sense complexos, ha vist com la seva xifra d’afiliats ha crescut un 33% en un mes. Si l’1 de març el cens era de 15.000 afiliats -dels quals 1.200 havien militat abans a UPyD, 1.000 al PP i 300 al PSOE, a més de 800 provinents de formacions regionals i locals-, divendres ja superava el llindar dels 20.000. Un ascens que dóna ales a Ciutadans per pensar que la irrupció a la Junta d’Andalusia no serà un fet aïllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“La tercera via a Espanya es diu Ciutadans”, va proclamar divendres via Twitter el secretari d’organització de Ciutadans, Fran Hervías. En declaracions a Europa Press, el dirigent va explicar que aquest és el repunt més fort que ha viscut la formació fins ara. També van sumar força afiliats a finals del 2013, quan van presentar Moviment Ciutadà, la plataforma amb la qual Rivera s’ha catapultat a la política espanyola, i just després de les eleccions europees del 25 de maig, quan van obtenir dos eurodiputats.

A més, després de la crisi interna en què s’ha vist immersa la formació que lidera Rosa Díez -que ahir va anunciar un congrés extraordinari per després de les municipals deixant clar que la seva intenció, almenys per ara, no és dimitir-, segons Hervías hi ha hagut “agrupacions senceres” d’UPyD que s’han passat a Ciutadans.

Els “llocs estratègics”

De cara a les municipals i autonòmiques del 24 de maig, el partit que lidera Rivera s’ha ficat en “llocs estratègics” com Madrid, Barcelona, València i Múrcia, a més d’Andalusia, on ja han aconseguit irrompre amb nou diputats. Més difícil veuen poder penetrar a Galícia i Navarra “pel perfil dels votants”. Sobre les declaracions de la líder del PP a Madrid, Esperanza Aguirre, que va dir que li agradaria que Ciutadans s’integrés al seu partit, Hervías és contundent: “El nostre projecte en absolut representa el del PP”.

stats