Política 10/04/2017

Un membre de C's ataca Mas amb el referèndum nazi d'Àustria

Luis Garicano adjunta una foto del document d'annexió a Alemanya de l'any 1938 i assegura que el 'sí' a la papereta agradarà a Mas

Ara
1 min
Luis Garicano, a 'Los desayunos de TVE' / TVE

BarcelonaEl responsable de l'Àrea d'Economia i Treball de C's, Luis Garicano, ha comparat en una piulada al seu compte de Twitter l'annexió d'Àustria a l'Alemanya nazi amb la data del referèndum. Garicano ha publicat una fotografia del document signat el 10 d'abril del 1938 i ha apel·lat a Artur Mas: "Segur que li encanta". "Vegin el 'sí' a la papereta del 'referèndum' d'annexió d'Àustria a Alemanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de JxSí, Germà Bel, ha contestat a la piulada i ha enviat un missatge directe a Garicano, assegurant que "no és obligatori degradar-se moralment ni intel·lectualment quan un es posa en política". La publicació ha generat més de 60 comentaris, en què s'acusa el diputat de C's de "demagog".

La pregunta del "referèndum" austríac demanava: "Està d'acord amb la reunificació d'Àustria amb l'Imperi Alemany efectuada el 13 de març del 1938 i vota a favor de la llista del nostre Führer Aldolf Hitler?". El dictador havia arribat a Viena –i, per tant, conquerit el país– una setmana abans de la convocatòria de la consulta. Així doncs, els austríacs van votar l'adhesió al Tercer Reich quan els nazis ja estaven al poder.

stats