Política 28/07/2014

C's sol·licita la compareixença de Pujol al Parlament i demana "col·laboració" a la resta de partits

Albert Rivera veu relació entre el cas Pujol i "el forat de Banca Catalana"

Efe
2 min

BarcelonaEl líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha anunciat avui que el seu partit impulsarà la convocatòria d'una junta de portaveus extraordinària per demanar la compareixença immediata de Jordi Pujol al Parlament, i ha vinculat els comptes de l'expresident amb Banca Catalana i el cas Palau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha demanat a la resta de grups parlamentaris "col·laboració per lluitar contra la corrupció" i s'ha dirigit directament a ERC, a qui ha etzibat que "espero que el tot per la pàtria no tapi la compareixença d'aquest delicte fiscal", ja que perquè Jordi Pujol declari en comissió és necessària la majoria parlamentària.

En cas que, finalment, Pujol no comparegués en seu parlamentària, Ciutadans ha assegurat que donarien suport a la proposta que ja han fet altres partits de crear una comissió d'investigació que, en qualsevol cas, "hauria d'estar configurada abans del 31 de juliol".

"Nosaltres volem saber quin és l'origen dels diners", ha sentenciat Rivera, que ha afirmat que "el forat de Banca Catalana coincideix amb els 4 milions d'euros que l'expresident ha declarat tenir a Suïssa" i que "els 30 milions d'euros que falten del cas Palau podrien estar en aquests comptes".

D'aquesta manera, el líder de Ciutadans ha assegurat que "volem saber si Millet [exresponsable del Palau de la Música] era el 'capo' del cas Palau o només una peça, però, i si aquest cap era en realitat Jordi Pujol i ens han estat enganyant amb l'estelada i la senyera per tapar els comptes de l'expresident?", s'ha qüestionat Rivera.

També ha demanat a la fiscalia que tracti aquest tema i que "no l'obviï", ja que, ha considerat, "ja són massa anys de tapar les escombraries i les ferides", i que "ja és hora de netejar-les".

El president de Ciutadans s'ha dirigit també al president català, Artur Mas, a qui ha dit que "ha de menjar-se les paraules que va dir l'any 2012, quan va afirmar que les publicacions del diari 'El Mundo' sobre els comptes de Jordi Pujol en paradisos fiscals eren mentida".

"Tots els eslògans de CDC s'han acabat amb aquesta notícia", ha sentenciat Rivera, que ha dit que "el millor que CiU pot fer si vol començar una nova etapa és votar a favor de la compareixença de Jordi Pujol", ja que, ha considerat, "en aquest país no hi ha ningú intocable: ni Urdangarin, ni Camps, ni Matas, ni tampoc el suposat fundador de la nació catalana".

stats